Uutiset

Härmä suli Kaurialan helteeseen

Hämeenlinnan Härmä ei pystynyt jatkamaan hyvien kotiotteluidensa sarjaa keskiviikkona Kaurialassa. Kaksi edellistä kotiottelua voittanut Härmä kohtasi parempansa, kun Nokian Palloseura vei kolme pistettä Pirkanmaalle miesten Kolmosen ottelusta maalein 3–0 (3–0).

Ottelu alkoi helteisessä säässä tasaisesti, mutta vähitellen NoPS alkoi kontrolloida tapahtumia. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Nokian Pekka Äijälä kolisutteli jo Härmän maalipuita ja neljännellätoista minuutilla Joona-Petteri Valkama siirsi NoPS:n 1–0-johtoon. Tämän jälkeen ote siirtyi yhä enemmän vieraille ja runsaan puolen tunnin kohdalla Äijälä pelasi Jukka Lähteenmäen täysin vapaaseen paikkaan ja lukemat olivat 2–0. Näissä numeroissa mentiin tauolle.

Toista jaksoa ei ehditty pelata kuin kaksi minuuttia, kun kentän paras pelaaja Joona-Petteri Valkama murtautui laidaltaan läpi ja sijoitti pallon Härmän maalivahti Tommi Vainion jalkojen välistä maaliin. Lisää osumia ei ottelussa nähty muutamista hyvistä tilanteista huolimatta.

Härmä jätti itsestään vaisun kuvan keskiviikkona. Sen pelinrakentelu oli vaikeaa ja usein hyökkäyksiin lähdöt olivat hätäisiä päättyen jo ensimmäisiin syöttöihin. Myös korkealla pelannut puolustuslinja sai kotiyleisön sydämet lyömään turhan tiheään.

Valmentaja Juha Lempinen myönsi vastustajan paremmuuden.

– NoPS oli tänään parempi ja kaikki kunnia heille. Meillä on nuori joukkue, ja ensimmäisen maalin merkitys tuntuu olevan henkisesti iso. Tästä kuitenkin jatketaan ja viikon päästä toivottavasti nähdään taas parempaa Härmää, Lempinen jutteli.

Härmä jatkaa pisteiden metsästystä ensi viikon keskiviikkona Pirkkalan Jalkapalloklubia vastaan Kaurialassa. (HäSa)

Asiasanat