fbpx
Uutiset

Härmä tyydytti maalinälkäänsä Kaurialassa

Toejoen Veikot Porista oli suupala Hämeenlinnan Härmälle sunnuntaina Kaurialassa. Jalkapallon miesten Kolmosen ottelu sarjan kärkipäähän lukeutuvan Härmän ja sarjajumbo ToVen välillä oli yksipuolinen näytös, jonka loppulukemat kirjattiin 8–1 (3–1). Vierailijoiden sijoitusta sarjassa ei tarvitse iltapäivän perusteella ihmetellä. Harvoin on Kaurialassa nähty noin heikosti liikkuvaa ja jaksavaa joukkuetta. Nelonen on varmasti oikeampi taso ryhmälle ensi kaudella.

Iltapäivän ottelu oli saada erikoisen alun. ToVella oli aloitus ja pallo roikotettiin suoraan toisella kosketuksella kohti Härmän maalia. Tommi Viik sai venyä tosissaan torjunnassa ja joukkueensa kapteeni loukkasi tilanteessa myös selkäänsä.

– En ihan odottanut tuollaista avausta, onneksi näin pallon alusta asti. Mukava kuitenkin saada ensimmäinen torjunta alta pois. Loppupeli oli rauhallisempaa ja puolustuslinjan kanssa oli helppo pelata. Topparipari pysyi viime pelistä samana, se auttaa aina pelaamista, Viik jutteli pelin jälkeen.

Vihreäpaidat selvisivät alkushokista nopeasti ja kahdeksan minuutin kohdalla vieraiden verkko heilui ensimmäisen kerran Jere Suomalaisen ansiosta. Sama mies lisäsi Härmän johdon kahteen maaliin jakson puolivälissä, ennen kuin Porilaiset kavensivat Kalle Grönlundin maalilla. Heti perään Jonni Thusberg nousi laidaltaan, pelasi seinän Aaro Forssin kanssa ja liukui Härmän kahden maalin johdossa tauolle. 

– Painotimme ennen ottelua, että takki auki emme voi lähteä pelaamaan. Tiesimme, että tulisimme olemaan itse pahin vastustajamme. Nopea maali vapautti pelimme hieman uneliaan alun jälkeen, Härmän päävalmentaja Juha Jakobsson kertasi otteluun lähtöä ja sen alkua.

Toisella jaksolla kentällä oli vain yksi joukkue. Härmä hukkasi lukemattoman määrän maalipaikkoja, mutta osui toki myös puiden väliin. Jere Suomalainen viimeisteli hattutemppunsa ja Aaro Forss, Juuso Lindroos sekä Kosti Kyläinpää kahdesti taiteilivat tulostaululle murskaavat lukemat. 

– Peli-ilo oli tänään hyvällä tasolla. Jeren kolme maalia oli totta kai hieno suoritus ja A-nuorista saadut pelaajat tulivat jälleen hienosti peliin mukaan. Kosti Kyläinpään kaksi maalia oli tästä hyvä osoitus, Jakobsson kiitteli pelaajiaan.

Vaikka vastus oli sunnuntaina heikko, niin Härmä pelasi jälleen hyvän jalkapallopelin. Joukkue liikutti pallolla vastustajan läkähdyksiin ja se löysi jatkuvasti tilaa joko puolustuslinjan edestä tai selustasta. Lisäksi joukkueella riitti maalinälkää aina viimeiselle minuutille asti. Jonni Thusberg oli laidallaan jatkuvasti vaarallinen ylöspäin ja Jere Suomalaista ei taida mikään joukkue tässä sarjassa saada kiinni. Jokainen pelaaja täytti kuitenkin hienosti ruutunsa ja panokselliset pelit jatkuvat myöhään syksylle. Seuraavaksi on vuorossa kaksi vieraspeliä ja sarja päättyy kotona 26.9. Tampereen Kisa-Tovereita vastaan. HäSa

Asiasanat

Menot