Uutiset

Härmän Eero Tamminen aloittaa maajoukkueuraansa

Hämeenlinnan Härmän Kakkosessa pelaava Eero Tamminen tuli Jyväskylän Jalkapalloklubista hakemaan kovempia otteluita miesten sarjoissa. 18-vuotias Tamminen aloitti maajoukkueuransa alkuvuonna, kun hän oli 18-vuotiaiden joukkueessa pelaamassa Venäjällä turnausta.

Eerikkilässä pelattavassa alle 19-vuotiaiden Baltic cupissa Tamminen pelasi 70 minuuttia ottelussa Liettuaa vastaan ennen kuin hänen jalkansa rupesi kramppaamaan.

Pihtiputaalla lapsuutensa viettänyt nuorukainen aloitti jalkapalloilemisen Viitasaaren Veikoissa ja muutti Jyväskylään aloittaen siellä neljännen luokkansa koulussa.

– Pääsin nyt maajoukkuepelien ansiosta JJK:n edustusjoukkueen harjoitusryhmään, mutta liigapeleistä ei ole vielä kokemusta. Talvella pelasin kyllä muutamassa liigacupin pelissä. Odottelen kuitenkin innolla pääsyä liigapeleihin, sanoo nuorukainen.

JJK:n reservijoukkue pelaa Kolmosessa ja niin valmentaja Kari Martonen katsoi Kakkosen peleistä tulevan enemmän kokemusta. Tuominen harjoittelee Jyväskylässä ja pelaa Härmän pelit.

– Kakkonen on hyvä sarja ja pelit kovempia kuin Kolmosessa. Härmä kuten JJK:kin ovat sarjojensa hännillä.

En ole juurikaan JJK:n pelejä nähnyt, kun meillä on yleensä Härmän kanssa silloin peli. Härmällä kuin myös itsellänikin on ollut maalipaikkoja aivan riittävästi. Kerran olen onnistunut maalaamaan Turussa ÅIFK:ta vastaan. En oikein osaa sanoa, miksi maaleja ei tule. Paikkoja kyllä on ollut riittävästi, pohtii Eero Tamminen.

Sunnuntaina Tamminen pukeutuu jälleen Härmän vihreään nuttuun otteluun Musan Salamaa vastaan.

– Viimeksi Porissa pääsimme hallitsemaan peliä ja saimme myös silloin lukuisan määrän paikkoja. Kyllä nyt Kaurialassakin pitäisi yltää voittoon. Tiukka peli siitä varmaan kuitenkin tulee, uskoo Tamminen.

Seuraava peli onkin sitten paikallisottelu FC Hämeenlinnaa vastaan.

– En tiedä, sytyttääkö se enemmän paikkakunnan pelaajia kuin minua. On kuitenkin hieno pelata, kun on enemmän yleisöä, vasenta laitalinkkiä pelaava Tamminen kertoo.

Suomen nuorille voitto

Keskiviikkona Suomen alle 19-vuotiaat jalkapallojuniorit voittivat Viron maalein 2–1, joten Baltic cupin voittaja ratkeaa vasta huomenna Helsingin Pallokentällä Latvia-pelissä.

Suomen avausmaalista vastasi Tamminen, joka rangaistuspotkussa epäonnistui. Viron maalivahti Kristjan Tamme kuitenkin torjui pallon takaisin Tammiselle eikä hän enää erehtynyt.

– Onneksi olin paluupallossa tarkkana ja sain lauottua pallon maaliin. Tosin jo rangaistuspotkussa pitäisi onnistua, sanoi kovasti kentällä uurastanut Tamminen.

Suomen toisen maalin teki italialaisseura Novara Calciota edustava Joonas Jokinen. Vajaa kymmenen minuuttia ennen pelin päättymistä Josep Saliste kavensi komealla laukauksella. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic