Uutiset

Härmän jalkapallonaiset jatkavat Suomen cupissa

Keväällä käynnistyvään jalkapallon naisten Ykköseen valmistautuva Hämeenlinnan Härmä teki sunnuntaina Suomen cupin ottelussa tamperelaista TKT:ta vastaan tarvittavan. Vajaalukuisena jo valmiiksi Pullerin tekonurmella pelaamaan lähtenyt TKT kaatui lopulta maalein 3–0 (1–0).

Härmän jatkopaikka ei ollut oikeastaan missään vaiheessa vaarassa, vaikka numerot pysyivätkin toiselle jaksolle tiukkoina. Jenni Kuossari iski kotijoukkueen avausosuman ensimmäisen puoliajan alussa. Suvi Saalimon 55. peliminuutin jälkeen tekemän 2–0-osuman jälkeen voittajasta ei ollut enää mitään epäselvyyttä, ja Senja Jakobsson lisäsi voittomarginaalin kolmeen maaliin vartti ennen pelin loppua.

– Pelaaminen oli vähän malttamatonta. Toivoimme, että olisimme liikuttaneet palloa vähän nopeammin, jotta paikkoja olisi auennut vähän enemmän. Toisella puoliajalla kierrätimme palloa jo vähän nopeammin ja pelaaminen aukesi, kommentoi Härmän päävalmentaja Jussi Laihanen.

Kokenut jalkapallomies epäili, että kotijoukkueen pelaajilla oli ottelun alkupuolella otteissaan orastavaa jännitystä.

– Tämä oli kolmas peli tänä vuonna ja osalle vasta ensimmäinen. Aina se vie oman aikansa. Voitto oli tässä pelissä tietysti tärkeintä. Se harmittaa, että maalipaikoista olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja, Laihanen sanoi.

Kohti Ykköstä

Laihasen suojatit ovat harjoitelleet talvikaudella pienehköllä porukalla.

– Meillä on joukkueessa salibandyn pelaajia ja muita. Treeneissä on vähän väkeä, ja se tuo aina omat hankaluutensa. Pääsemme pelaamaan vähän joukkuepeliäkin harjoituksissa, kun saamme niihin vähän lisää porukkaa. Kymmentä kun on harjoituksissa, emme pääse mitään taktisia hienouksia hieromaan. Saamme kuitenkin taas lisää pelaajia, kun salibandykausi keväällä loppuu, Laihanen muistutti.

Härmä teki jokin aika sitten farmisopimuksen naisten liigassa pelaavan Tampereen Ilveksen kanssa.

– Uskon, että sieltä voi saada välillä pelaajia. Minulla on aikaisemmilta vuosilta farmisopimuksista vähän huonoja kokemuksia. Meidän piti saada TamU:lta pelaajia, mutta aika usein he olivat loukkaantuneita. Sen takia siihen ei voi liikaa luottaa, vaan tärkeintä on, että omat pelaajat ovat kunnossa. Heidän kanssaan pitää pystyä pelaamaan enemmän ja saada sitten liigajoukkueen isosta ringistä joskus apuja, Laihanen kaavaili.

Kovempi sarja

Laihanen uskoo, että naisten Ykkönen on tällä kaudella vielä viimevuotistakin kovempi.

– Se on varmaankin kovempi kuin viime vuonna, koska sarja pelataan yhdessä lohkossa. Se tekee kaudesta aika mielenkiintoisen. Pitkät matkat jatkuvat edelleen. Matkapelit ovat miehille ja naisille yhtä rankkoja. Kokkola ja Oulu tulevat mukaan. Silloin ajellaan 500–600 kilometriä yhteen suuntaan. Joillekin se käy ja joillekin on vaikeampaa, Laihanen sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic