Uutiset

Härmän kotimaalittomuus jatkui

Hämeenlinnan Härmä jätti avaamatta kauden kotiotteluiden maalitilin myös viidennessä kotimatsissa keskiviikkona Kaurialan kentällä, kun raumalainen Pallo-Iirot haki täyden pistepotin luvuin 2–0 (1–0) jalkapallon Kakkosen pelistä.

Härmän valmentaja Janne Hyökyvaara oli synkkänä taiston tauottua.

– Ei voi enää ymmärtää. Me emme saa tehdyksi mistään maalia ja toisaalta vastustaja tekee liian helpolla omat osumansa. Meille sattuu ratkaisevia kommunikaatiokatkoksia, manasi Hyökyvaara.

Härmän on nyt tahkonnut kotikentällä viisi ottelua eli 450 minuuttia tekemättä maaliakaan, kun vastustaja on tehnyt 11 osumaa Härmän verkkoon. Härmä on siis hakenut kotikentän avausmaalia seitsemän tuntia ja 30 minuuttia.

Kotikentältä vain yksi sarjapiste

Härmä on saanut vain yhden sarjapisteen viidestä kotimatsistaan maalittomalla paikallispelin tasapelillä.

– Maali jäi yhä puuttumaan. Muutama hyvä laukaus saatiin, mutta meiltä puuttuu maalintekolahjakkuutta, Hyökyvaara sanoi.

Maanosien cupissa jopa heppoinen Tahiti sai tehdyksi maalin Nigerian verkkoon, joten Härmä maalittomuus lähentelee kohta jo jotain ennätystä. Pallo-Iirot oli tehokas molempien puoliaikojen alussa. 19-vuotias Mikko Valtanen teki molemmat osumat. Valtanen laittoi maalin edestä pallon tyhjiin viidennellä minuutilla, kun kapteeni Juho Patola ja sähäkkä Stanley Ukwuoma tekivät esityön.

Valtasen toinen maali oli Härmän puolustuksen yhteismöhläys. Pääsääntöisesti luotettava maalivahti Tommi Viik oli myös hukassa tilanteessa, kun Valtanen törkkäsi pallon sisään 47. minuutilla.

Härmän ottelun paras tilanne siunaantui puolen tunnin kohdalla toppari Santeri Lintuselle, jonka puskun raumalaisten puolustus pelasti ilmasta jalalla maaliviivalta.

Ensimmäisen puoliajan lopussa Härmän oikea laitapakki Juuso Lindroos tulitti hienosti suoraan ilmasta, mutta Pallo-Iirojen maalivahti Jani Tuomala säästyi takaiskulta.

Härmällä enemmän kulmapotkuja

On rehellisesti sanottava, että Pallo-Iirot loi enemmän huippupaikkoja. Härmä ei kuitenkaan jäänyt niin pahasti jalkoihin kuin olisi saattanut olettaa.

Härmä vei jopa kulmapotkut luvuin 9–2.

– Ne lukemat ovat näennäisiä. Hävisimme syötöissä, taidossa ja liikkeessä. Vastustaja syötteli meitä paremmin, Hyökyvaara arvioi.

Härmä hävisi kauden avausottelun Raumalla samoin lukemin kuin keskiviikkona.

– Vieraissakin laitoimme hyvin kampoihin, mutta se ei vaan riitä, Hyökyvaara sanoi.

Hyökyvaara ei kaunistellut tuntemuksiaan.

– Paskat fiilikset. Meno on ankeata tällä hetkellä, hän sanoi.

Härmä jatkaa pelejä heti juhannuksen jälkeen maanantaina vierasmatsilla FC Jazzia vastaan. Se peli saattaa tulla vähän äkkiä.

– Sen pelin nopeasti tuleminen riippuu siitä, miten jätkät ottavat juhannuksen.

Ylhäällä pelannut Tatu Mäkelä toi omaa rauhaa joukkueen pelille, mutta useasti oli tunne, että Härmä roiski palloa liian hätäisesti. Härmä kaipaa keskikentän moottoria.

– Nostimme linjaa ylemmäs. Pelin sisällä on pystyttävä reagoimaan tilanteisiin paremmin, Hyökyvaara vaati. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic