Uutiset

Härmän miehille riemastuttava avausvoitto

Seitsemäs kerta sanoi lopulta toden Hämeenlinnan Härmälle tämän kauden Kolmosessa. Ensimmäisen voiton metsästys päättyi keskiviikkona Kaurialassa, kun toisella jaksolla piristynyt kotijoukkue nappasi erittäin tärkeän voiton Valkeakosken Pallo-Sepoista maalein 2-1 (1-1). Voitolla Härmä jätti Sepot sarjan hännillä viiden pisteen taakse ja samalla joukkue otti askeleen kohti tasaista sarjan keskikastia.

Illan kamppailu oli molemmille joukkueille lähes pakkovoiton paikka. Ja kun eletään vasta toukokuuta, niin se kertoo paljon kummankin alkukaudesta.

– Kyllä tänään tiedostettiin voiton tärkeys. Pelimme oli edelleen pallollisena hieman tahmeaa, mutta heikkokuntoisella nurmella pitää pelata suoraviivaisesti. Puolustimme kuitenkin jo paremmin ja siihen, yhdessä kolmen pisteen kanssa, olen tyytyväinen, jutteli helpottunut Härmän päävalmentaja Kari Lindholm ottelun jälkeen.

Kaurialassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella esiintynyt Härmä oli avausjaksolla hieman Pallo-Seppoja jäljessä. Vierasjoukkue oli enemmän pallossa ja Härmälle alkukaudesta tyypillinen ongelma, pitkien hyökkäysten puute, vaivasi jälleen. Ja kun pitkiä jaksoja pelkästään puolustaa, niin jossain vaiheessa tulee virhe, joka näkyy myös taululla. Puolen tunnin kohdalla Pallo-Seppojen Eric Bullock käytti yhden keskialueella tapahtuneen virheen hyväkseen ja vei joukkueensa johtoon. Joona Tuunainen alusti kuitenkin aivan jakson lopulla hienolla murtautumisellaan Härmän tasoituksen, jonka viimeisteli etukulmaan Jussi Ojala.

Toisella jaksolla nähtiin Härmältä jo paljon parempaa. Piristymisen ja lopulta myös ottelun voittomaalin taustalla oli kaksi vaihdosta kentälle tullutta pelaajaa. Ahmed Mohammed liikkui hyökkäyksessä mainiosti ja myös pallo alkoi liikkua nopeammin. Vartti ennen pelin loppua Mohammed oli mukana hyökkäyksessä, jonka päätteeksi toinen vaihtomies, Ersin Ramadani, laukoi pallon Seppojen maaliin. Tällä kertaa johto piti loppuun saakka ja helpoituksen huokaus vihreäpaitojen leirissä oli syvä.

Härmän pallollinen peli tulee jatkossa pyörimään paljon Jussi Ojalan kautta. Keskiviikkona kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut taituri oli iloinen päästessään vihdoin tositoimiin.

– Kahdet treenit vedin ennen peliä, mutta kopissa on paljon tuttuja poikia, joten helppo oli tulla mukaan. Tänään sain kiitettävästi palloja toppareilta ja pelaaminen maistui hyvältä. Treeneissä olen aistinut hieman aneemisuutta vaisun alkukauden jälkeen, mutta tästä lähdetään nousuun, valoi maalintekijä Ojala uskoa omiinsa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

8.8.2020