Uutiset

Härmän naiset jatkavat Ykkösessä

Viime kaudella Hämeenlinnan Härmän naisten kausi päättyi Ykkösen alaloppusarjan neljänteen sijaan, joka tiesi matkaamista sarjaporrasta alaspäin. Kulunut talvi on kuitenkin pitänyt toiveita elossa Ykkösen paikasta ja se varmistui, kun Ykkösessä säilynyt maalahtelainen Petalax IK ei paikkaansa ottanut vastaan.

Täydennysjärjestelyssä ensimmäisellä sijalla oli Härmä, joka on nyt näyttänyt vihreää valoa Ykkösen paikalle, joten Hämeenlinnassa nähdään tulevanakin kesänä Naisten Ykköstä. Lopullinen päätös odottaa vielä liittohallituksen siunausta, jonka on määrä tulla 9. helmikuuta pidettävän kokouksen yhteydessä, mutta käytännössä homma on selvä.

Palloliitto uudisti Ykköstä isosti ja tulevalla kaudella ei enää kahta lohkoa löydy, sillä Ykkönen pelataan 12 joukkueen valtakunnallisena sarjana. Ykkösen taso nousee entisestään, mutta Härmän runko on pysynyt kasassa ja kun mukaan toimintaan on tullut myös erittäin potentiaaliset B-tytöt, pystyi seura ottamaan Ykkösen vastaan.

Kaudella 2015 Härmän kanssa Ykkösessä pelaavat FC Kuusysi (Lahti), VIFK (Vaasa), IK Myran (Kruunupyy), JyPK (Jyväskylä), MPS (Helsinki), ONS (Oulu), PKKU (Kerava), Sudet (Kouvola), TiPS (Tikkurila), TuWe (Turku) ja VJS (Vantaa). Sarja pelataan kaksinkertaisena sarjana, jonka voittaja nousee naisten liigaan kaudelle 2016. Kakkoseksi sijoittunut joukkue karsii liigapaikasta kaksiosaisessa karsinnassa liigan yhdeksänneksi sijoittuneen kanssa ja kaksi viimeistä puolestaan putoavat Kakkoseen. (HäSa)

Asiasanat