fbpx
Uutiset

Härmän naiset palasivat voittajien ruotuun

Hämeenlinnan Härmä pääsi pitkästä aikaa maistamaan voittamisen makeutta jalkapallon naisten Ykkösessä, kun se kukisti Kokkola F10:n 1–0 (1–0) lauantaina Kaurialassa.

Voitto oli Härmälle äärimmäisen tärkeä, sillä se taistelee putoamista vastaan. Säilyjän paikalla on nyt FC Kuusysi ja sillä on kolme pinnaa enemmän kuin Härmällä.

Parempi joukkue voitti lauantaina. Härmällä oli monta hyvää maalipaikkaa, mutta yksi osuma riitti tällä kertaa. Vahvan ottelun pelannut Suvi Saalimo teki voittomaalin reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Hän käytti hyväkseen kokkolalaisten puolustusalueen huolimattoman näpräilyn ja karmean syöttömokan.

Kokkolan maalipaikat jäivät vähiin ja ne hoiteli Härmän mainio maalivahti Sara Inget. Inget on Ilveksen lainapelaaja niin kuin ovat myös topparina väkevästi pelannut Julie Forss ja oikea laitapuolustaja Jade Bergius. He kaikki ovat isona apuna Härmälle niin kuin on myös keskikentän pohjalla esimerkillisesti uurastanut Veera Huotari, joka tuli loppukaudeksi Ilveksestä Härmään.

Kokkolaa vastaan Härmä pelasi hyvän puolustuspelin, jota höystivät B-tyttöikäisten Forssin ja Bergiuksen lisäksi toinen toppari Iida Laaksi ja vasen laitapuolustaja Laura Långvik.

Kotijoukkueen hyökkäyksessä Saalimo sai hyvää tukea liikkuvalta Elina Korsumäeltä. Saalimon ja Korsumäen kanssa kokkolalaisten puolustus oli jatkuvasti vaikeuksissa.

Härmän valmentaja Jussi Laihanen otti onnittelut voitosta hymyillen vastaan.

– Ei niitä ole tällä kaudella liikaa tullut, hän naurahti.

– Ensimmäisellä jaksolla pelimme oli vielä hermostunutta. Helpommalla päästäisiin, kun omat syötöt osuisivat paremmin kohdalleen. Voitto on tietysti hyvä ja pisteet tärkeitä. Ja maalipaikkojahan meillä riitti. Kylmäpäinen suoritustaso kuitenkin puuttuu. Joukkueen puolustuspelaamiseen olen tosi tyytyväinen, Laihanen jatkoi.

Laihasen mukaan ilveslainat ovat tuoneet Härmän joukkueeseen kentällä puhumisen kulttuuria.

– Ero tamperelaisten ja meidän pelaajien välillä on siinä puhumisessa. Puhuminen helpottaa paljon. Sitä olemme yrittäneet tahkota joukkueelle kahden kauden ajan Kestin Petrin kanssa. HäSa

Asiasanat

Menot