Uutiset

Härmän naiset taipuivat tappioon

Jalkapallo Härmä–TuWe/2 2–4

Hämeenlinna

Hämeenlinnan Härmän naisten joukkueen peli kulki mainiosti jalkapallon Kakkosen lauantain ottelun alussa, mutta pisteisiin asti se ei riittänyt. Kaurialassa vieraillut turkulainen TuWe/2:n onnistui kääntämään kotijoukkueen 2–0-johdon 2–4 (2–1) -voitokseen.

Härmä siirtyi 17. peliminuutilla 1–0-johtoon kapteeni Aino Laakson maalilla, eikä seuraavaa osumaa tarvinnut odottaa kuin kuusi minuuttia. Vanessa Nyman yllätti komealla laukauksellaan vieraiden maalissa pelanneen Laura Vainion.

Sen jälkeen maaleista vastasivat kuitenkin ainoastaan turkulaiset. Tiia Kulmala kavensi vielä ensimmäisen puoliajan aikana, Laura Jokinen tasoitti 65. minuutilla, vaihtopelaaja Peppi-Lotta Pohjola iski voittomaalin 79. minuutilla ja Elisa Viitasalo sinetöi loppunumerot nelisen minuuttia ennen täyttä aikaa.

– Alku näytti hyvältä, kun meillä oli muutama paikka, jotka käytimme hyväksemme. Teimme kuitenkin tänään puolustuspelaamisen itsellemme vaikeaksi. Maaleja tulee pakostikin, kun vastustajalla on kolmisenkymmentä kulmapotkua, mietti Härmän päävalmentaja Mikko Lappi.

Kova tuuli vaikeutti lauantaina pelaamista selvästi.

– Pallo lensi vähän mihin sattui. Yllättävän paljon tuuli vaikutti, vaikka olemmekin kuopassa. Kaikki kaukolaukaukset olivat sellaisia, että pallo ohjautui tuulen voimasta, Lappi sanoi.

Hämeenlinnalaisilla oli omat paikkansa vielä 2–2-tilanteessa, mutta kolmatta kertaa joukkue ei palloa Vainion selän taakse saanut.

– Jokaisesta pelistä löytyy niitä paikkoja, joista pitäisi tehdä, mutta yhdelläkään joukkueella maalinteko ei onnistu sadan prosentin teholla, valmentaja muistutti.

TuWe/2 nousi voitollaan B-lohkon kakkoseksi. Härmä on sarjassa turvallisesti keskivaiheilla kuudentena.

Asiasanat