Uutiset

Härmän naiset voittoputkessa

Hämeenlinnan Härmä taistelee pääsystä jalkapallon naisten Ykkösen ylempään jatkosarjaan. Hämeenlinnalaiset nousivat taulukossa neljännelle sijalle lauantaina maalahdessa, kun kotijoukkue Petalax IK joutui nöyrtymään maalein 3–2 (1–1).

Voitto oli Härmälle kolmas peräkkäinen eli joukkue on mukavassa voittoputkessa.

Härmä avasi lauantaina maalihanat Sari Lapikiston osumalla. Hän dippasi pallon nätisti PeIK:n maaliin. Kotijoukkue tuli tasoihin rankkarimaalilla.

PeIK meni toisella jaksolla 2–1-johtoon, mutta Härmä ei lannistunut. Suvi Saalimo vapautti Alisa Ollikaisen tasoitusmaalin tekoon. Saalimo niittasi itse Härmän voittomaalin, kun ottelu oli vanhentunut 83 minuuttia.

– Koko puolustuslinja onnistui. Maalivahti Sara Inget otti pari tärkeätä torjuntaa. Olimme matkassa 16 pelaajan voimin. Kaikki pelasivat hyvän ottelun. Olen tyytyväinen peliimme, suitsutti Härmän naisten joukkueen päävalmentaja Jussi Laihanen.

Härmä jatkaa Ykköstä torstaina kotiottelulla. Vastaan tulee sarjan kärkijoukkue Tampereen Ilves. Sen jälkeen Härmä pelaa alkusarjassa vielä Jyväskylän Pallokerhoa (kotona) ja Vaasan IFK:ta (vieraissa) vastaan.

– Jäljellä ovat ottelut sarjan kärkikolmikkoa vastaan. Yksi ottelu ainakin pitäisi voittaa neljän parhaan joukkoon pääsemiseksi. Se on kuitenkin vielä niin kaukainen juttu, etten ole sitä vielä edes miettinyt, Laihanen tuumi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic