Uutiset

Härmän naisilla tasainen joukkue Ykköseen

Neljän sakkiin kahdeksan joukkueen alkusarjassa. Se on ensimmäinen tavoite Hämeenlinnan Härmällä lauantaina käynnistyvässä jalkapallon naisten Ykkösessä.

– Alempaan loppusarjaan joutuminen olisi kova paikka, sillä Kakkoseen putoaa kahdesta alkulohkosta kootun sarjan neljä huonointa joukkuetta, muistuttaa Härmän päävalmentaja Jussi Laihanen.

Hämeenlinnalaisille jalkapalloihmisille tuttu mies luotsaa Härmää ensimmäistä kauttaan. Myös Härmä on uusi tuttavuus Ykkösessä, sillä sarjapaikan karsintojen kautta uusineen Hämeenlinnan Jalkapalloseuran naisten edustusjalkapallo siirtyi tälle kaudelle Härmän värien alle.

Härmällä on takanaan vaisusti sujunut harjoitusotteluiden kausi. Päävalmentaja Laihanen odottaa kuitenkin joukkueeltaan voittoa jo lauantaina, kun hämeenlinnalaiset kohtaavat sarja-avauksessaan kello 15 Pullerin tekonurmella FC Rauman.

– Hyvä alku sarjassa olisi nyt erittäin tärkeää, sillä se kasvattaisi joukkueemme itseluottamusta. Harjoituspelit ovat menneet penkin alle, mutta pieniä välähdyksiä paremmasta on ollut näkyvissä, Laihanen sanoo.

Härmä ei kaadu tällä kaudella ainakaan pelaajapulaan. Pelaajalistalla on 24 nimeä ja keskiviikon harjoituksissakin viiletti 18 naista.

– Meillä on ollut jokaisessa harjoituspelissä eri kokoonpano. Nyt pitäisi sitten osata marssittaa kentälle se paras ryhmä. Toivottavasti tasaisuutemme on valttimme, sillä porukassa ei ole oikeastaan ainoatakaan tähteä. Reservissä on tarvittaessa lisääkin pelaajia, sillä teemme yhteistyötä Janakkalan Pallon kanssa, päävalmentaja Laihanen sanoo.

Pitkiä pelimatkoja

Härmä pelaa tänä vuonna Ykkösen B-lohkossa. FC Rauman lisäksi Härmän taidot punnitsevat Ylöjärven Ilves, Petalax IK (Maalahti), Tampereen Ilves, IK Myran (Kruunupyy), Jyväskylän Pallokerho ja Vaasan IFK.

– Pitkiä pelireissuja on luvassa. Vaasan seudulta on mukana kolme joukkuetta, ja Jyväskyläänkin pitäisi matkustaa. Pohjoislohkoon joutuminen tietää meille noin 1600 kilometrin lisämatkustamista.

– Lohkomme kovin joukkue on Vaasan IFK. Myös Tampereen Ilves sekä aina hieman arvoituksellinen Jyväskylän Pallokerho ovat todennäköisesti myös vaarallisia vastustajia, veikkailee päävalmentaja Laihanen.

Härmän kokoonpanossa ovat alkavalla kaudella maalivahti Sara Inget, puolustajat Emma Aalto, Kaisu Gratschev, Saara Gratschev, Iida Laaksi, Aino Laakso, Laura Långvik, keskikenttäpelaajat Elina Hämäläinen, Elina Harjula, Saara Hilden, Rafel Hussein, Alma Kuvaja, Senja Kyöstilä, Sini Lahtinen, Heli Meriläinen, Anniina Ponkkonen, Petra Rosenberg, Sara Tapola, hyökkääjät Sari Lapikisto, Katri Luukko, Alisa Ollikainen, Emmi Pesonen, Liina Selvinen ja Suvi Saalimo.

Joukkuetta valmentavat Jussi Laihanen (päävalmentaja) ja Miikka Kelo (fysiikkavalmentaja). Petri Kesti on Härmän naisten manageri. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic