fbpx
Uutiset

Härmän naisille ansaittu piste sarjakärjeltä

Hämeenlinnan Härmä jatkoi hyvää syysvirettään Naisten Ykkösessä lauantaina Pullerin jalkapallonurmella. Sarjakärki Tikkurilan Palloseura sai tyytyä maalittomaan tasapeliin sarjajumbona iltapäivän kierrokselle lähteneen kotijoukkueen kanssa. Viimeisestä neljästä pelistä Härmä on kerännyt seitsemän pistettä, jotka mahdollistavat edelleen sarjapaikan uusimisen ennen kahta viimeistä kierrosta. 

– Päätettiin joukkueen kanssa tänään näyttää, ettemme ole niin huonoja, kuin kevätkierroksen tuloksesta (9–0) voisi päätellä. Hyvällä tsempillä pystyttiin pitämään TiPS pois paikoilta ja harvat laukaukset peitettiin hyvin. Loppukauden tavoitteena on ehdottomasti sarjapaikan säilyttäminen, Härmän kapteeni Elina Hämäläinen jutteli luottavaisena ottelun päätyttyä. 

Lauantain ottelu alkoi valkopaitaisen vierailijan tahdissa. TiPS piti palloa ensimmäisellä jaksolla huomattavasti Härmää enemmän, mutta todella vaaralliset maalipaikat jäivät nousua havittelevalta joukkueelta puuttumaan. Kotijoukkue puolusti kärsivällisesti ja se piti etäisyydet lyhyinä. TiPS yritti pelata lyhyillä syötöillä etsien murtopaikkaa keskeltä, mutta se teki Härmän puolustamisen helpoksi. Avausjakson paras paikka siunaantuikin lopulta Härmälle. Suvi Saalimo pääsi TiPS:n alakerran keskellä palloon, kiersi maalivahdin, mutta ohjasi pallon hieman takatolpan ohi. 

Toinen jakso oli pallonhallinnallisesti ensimmäistä tasaisempi. Härmä pystyi edelleen pitämään yllättävän yksiulotteisesti hyökänneen TiPS:n poissa vaaranpaikoilta ja kotivoitto oli lopulta vain kymmenen sentin päässä. Vaihdosta kentälle tullut Sofia Viitala pelasi jalkansa hienosti vapaaksi kuudentoista rajalla ja laukoi painavasti maalin oikeaan ristikkoon. Paluupallosta Alisa Ollikainen näki sijoituksensa lipuvan päätyrajan yli tolpan väärältä puolelta. 

Härmän päävalmentaja Jussi Laihanen oli syystäkin ylpeä joukkueensa esityksestä.

– Tällä kertaa olisimme ansainneet jopa voiton. Olemme vastakkaisissa päissä sarjataulukkoa ja silti meillä ei ollut mitään hätää. Kaikki pelaajat täyttivät hienosti paikkansa, myös vaihdosta kentälle tulleet. Kaikkia en voi erikseen kehua, mutta joukkueen esityksestä olen ylpeä. Laskin nopeasti, että meillä oli ainakin neljä hyvää maalipaikkaa. Tällaista peliä on mukava katsoa, Laihanen tunnelmoi pelin jälkeen. HäSa

Asiasanat

Menot