fbpx
Uutiset

Härmän naisille iso askel kohti sarjapaikan uusimista

Palloilulajeissa käytetään usein termiä kuuden pisteen ottelu, välillä ehkä turhankin innokkaasti.

Kaurialassa lauantaina pelattuun jalkapallon naisten Ykkösen otteluun Hämeenlinnan Härmän ja Kouvolan Susien välillä kyseinen sanonta sopi kuitenkin täydellisesti. 2–1 (1–0) -voitolla Härmä ohitti Sudet sarjataulukossa ja tarttui kiinni viimeiseen säilyjän paikkaan. Sarjaa on toki vielä paljon pelaamatta, mutta putoajan paikalla ei ole helppoa pelata missään vaiheessa kautta. 

Härmän päävalmentaja Jussi Laihanen oli iloinen joukkueen esityksestä.

– Aika tasapainoinen esitys meiltä ja pitkästä aikaa voi sanoa, että hallitsimme myös palloa pidempiä jaksoja. Sitä kautta saimme paljon hyviä syöttöjä. Alisa Ollikaisen haasto rankkariin johtaneessa tilanteessa oli hieno ja Suvi Saalimo pisti pallon hyvin maaliin. Myös toinen maali oli hyvin pelattu tilanne, Joana Saarinen viimeisteli osuman varmasti. 

Kotijoukkue oli saanut lauantain peliin neljä lainapelaajaa Ilveksestä ja etenkin maalivahti Sara Inget onnistui erinomaisesti.

– Sara on tosi hyvä maalivahti, hienoja torjuntoja ja avauksia sekä hyvää pelin ohjaamista. Kiva, että yhteistyömme Ilveksen kanssa toimii, Jussi Laihanen jutteli ottelun jälkeen. 

Sudet aloitti ottelun terävästi ja se loi muutaman hyvän maalipaikan. Koko 90 minuuttia Härmän puolustuksen riesana häärinyt Satu Hermunen järjesteli pelikavereilleen paikkoja, mutta vieraiden viimeistely jätti paljon toivomisen varaa. Aivan jakson lopulla Härmän hyökkääjä Alisa Ollikainen murtautui röyhkeästi Susien puolustuksen selustaan ja ansaitsi tilanteesta rangaistuspotkun. Suvi Saalimo ei näissä tilanteissa erehdy ja Härmä 1–0 johtoon. 

Toinen jakso alkoi kotijoukkueelta täydellisesti, kun Joana Saarinen lisäsi johdon kahteen maaliin. Minkäänlaista paniikkia ei Härmän peliin tullut siinäkään vaiheessa, kun Marianna Erkkilä kavensi tilanteen kymmenen minuuttia ennen loppua. Vaikka Sudet sai pallon vielä Ingetin maalin tolppaan, niin pisteet jäivät ansaitusti lopulta Hämeenlinnaan. 

Härmättärillä oli lauantaina useita onnistujia. Inget maalissa oli vakuuttava ja hänen edessään kapteeni Elina Hämäläinen pelasi varsinkin pallollisena kelpo ottelun. Suvi Saalimo teki paljon töitä molemmissa päissä kenttää ja Alisa Ollikainen oli karata useasti Susien puolustukselta maalintekoon. Nuori nainen nautti pelaamisesta lauantaina.

– Tässä pelissä oli hirveä tsemppi päällä ja halu tehdä maaleja. Maaliin johtaneessa tilanteessa vastustajan pelaaja tuli selkään ja vähän kompuroin siinä. Pilkun paikka se oli. Muitakin paikkoja oli, mutta ärsyttävän lähelle jäi, Alisa Ollikainen kertasi pelin tapahtumia. häsa

Asiasanat

Menot