Uutiset

Härmän naisille tärkeä voitto

Hämeenlinnan Härmän naisten joukkue säilytti vielä toivon paikasta Ykkösessä, kun se kukisti alemman loppusarjan ottelussa FC Rauman 2–1. Omissa käsissä sarjapaikan säilyminen ei kuitenkaan enää ole, kun Petalax IK voitti oman ottelunsa ja on nyt viimeisellä säilyjän paikalla. Eroa Härmään on kaksi pistettä ja pelejä on enää jäljellä yksi kierros. Varsin raakaa peli on, sillä kahdeksasta joukkueesta viisi putoaa Kakkoseen.

Lauantain illassa Pullerin tekonurmella emännät saivat ankean alun, kun vajaa minuutti oli pelattu ja maalivahti Sara Ignet sai poimia pallon verkosta. Amalia Aarnion laukaus yllätti kotijoukkueen maalivahdin. Härmä ei kuitenkaan tästä häkeltynyt, vaan otti pelin haltuunsa. Ensin Sari Lapikisto tasoitti ja sen jälkeen Alisa Pulkkinen vei härmättäret johtoon. Peliä oli pelattu vajaa vartti.

Siihen maalinteko sitten lopahtikin, vaikka tilanteita oli molemmilla joukkueilla. Kotijoukkue kuitenkin hallitsi peliä ajoittain varsin selvästi ja Rauman maalivahti Orieka Hope torjui tukun vaarallisia laukauksia. Omat maalipaikkansa oli myös vierailla, mutta Ignet esti lisämaalien synnyn.

Laihanen tyytyväinen

Härmän valmentaja Jussi Laihanen oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Oli siinä paikkoja ratkaista peli lopullisestikin. Tänään joukkue esitti koko kauden parasta syöttöpeliään ja sitä oli kiva seurata. Pienestä tämä kausi on ollut kiinni, mutta eiköhän se lopulta aina oikea sijoitus ole pitkän kauden jälkeen. Joka tapauksessa sarjapaikkaa lähdemme viimeiseen otteluun Vantaalle tavoittelemaan, vaikka osa pelaajista suuntaakin jo ulkomaille lomailemaan. Eiköhän me joukkue kuitenkin saada kasaan, uskoi Laihanen.

Härmättärien suurin ongelma olikin maalinteko, sillä paikkoja siunaantui kiitettävästi. FC Rauma kuitenkin taisteli, vaikka sille ei pelillä ollut mitään merkitystä. Ennen peliä joukkue oli viisi pistettä Härmän takana. (HäSa)

Asiasanat