Uutiset

Härmän naisille toinen tappio

Ankea on ollut Härmän alku jalkapallon naisten Ykkösessä. Kahdesta pelistä on tullut kaksi tappiota maalierolla 1–10.

Vantaan Jalkapalloseura avasi lauantaina Pullerin tekonurmella pistetilinsä Härmän kustannuksella. Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen VJS sai maalihanansa auki. Se teki peräti viisi maalia 23 minuutin sisään ja voitti maalein 5–1 (0–0).

Härmälle lohtua toi Alisa Ollikainen, joka teki joukkueensa kauden ensimmäisen Ykkösen maalin. Se tuli 82 minuutin pelin jälkeen. Ollikaisen laukaus oli komea. Pallo tipahti ylärimasta maaliviivan paremmalle puolelle.

Oikea joukkue voitti. VJS hallitsi kenttätapahtumia selvästi ja loi hyviä tilanteita ensimmäiselläkin jaksolla. Ylärima pelasti Härmän kaksi kertaa.

Lähes tunti oli kuitenkin pelattu ennen kuin vantaalaiset tekivät ensimmäisensä. Anni Vaara laukoi oikealta pallon tarkasti alanurkkaan. Sitä ennen vieraat hyökkäsivät enimmäkseen vasemmalta laidalta. Netta Koso oli taidollaan ja nopeudellaan alituinen riesa Härmän puolustukselle. Hän teki joukkueensa toisen. Selina Mustajoen 3–0-maalin jälkeen ei voittajasta ollut enää mitään epäselvyyttä. Roosa Bröijer sinetöi loppunumerot kahdella maalillaan.

VJS:sta nousi esiin myös kumpaankin suuntaan töitä tehnyt Ella Hopponen, joka dominoi keskikenttää.

– Ensimmäisen tunnin puolustuspelaamiseen olen oikein tyytyväinen. Sitten vastustaja teki yhden ja systeemi sekosi pahasti, arvioi Härmän valmentaja Jussi Laihanen.

Hän myönsi, että Härmä hävisi hyvälle joukkueelle.

– VJS oli parempi ja ensimmäisellä jaksolla meillä oli tuuriakin. Vastustaja liikkui ja liikutti hyvin palloa.

Härmä puolusti hyvin ja iski pari kertaa vastaankin niin kuin pitää. Paikkojen luomisessa ja tehokkuudessa on kuitenkin vielä parantamisen varaa.

– Olisin toivonut, että olisi vedelty enemmän. Ei oikein lähtenyt pallo jalasta. Maalit ovat olleet kortilla. Nyt Ollikaisen Alisa laukoi kovaa ja hieno maalihan siitä tuli, Laihanen tuumi.

Härmä jatkaa naisten Ykköstä ensi lauantaina Pullerilla Malmin palloseuraa vastaan. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.4.2020