Uutiset

Härmän peli pyörii hyvin kotikentällä

Hämeenlinnan Härmä jatkoi kotivoittojensa putkea kukistamalla kruunupyyläisen IK Myranin naisten Ykkösen ottelussa luvuin 4–2 (2–1) Kaurialan kentällä. Anniina Ponkkonen, 21, alusti kotivoiton tulittamalla kaksi nättiä maalia.

Keskikenttäpelaaja Ponkkonen teki avausjaksolla kaksi osumaa näyttävillä kudeilla. Hän teki johtomaalin jo 14. minuutilla.

Ponkkosen toinen osuma kelpaisi mihin tahansa maalikoosteisiin. Vaihtopelaaja Sari Lapikisto osoitti hyvää pelirohkeutta antamalla kantapääsyötön ja Ponkkonen tulitti tolpan kautta pallon verkkoon.

– Sattuuhan noita onnistumisia joskus. Hyvä peli koko joukkueelta. Vaikka peli olikin hellematsi, helle ei vaikuttanut niin pahasti kuin ajattelin. Nesteytys oli kunnossa, sanoi tehohahmo Ponkkonen.

Ponkkosella oli loppuhetkillä mahdollisuus tehdä jopa hattutemppukin, mutta pienestä jäi kiinni.

– En viitsinyt enää tehdä, kun nämäkin maalit riittivät voittoon. Säästin osumia seuraaviin peleihin, Ponkkonen virnuili.

Ollikainen harhautti rauhallisesti

Toisella jaksolla Alisa Ollikainen harhautti IK Myranin maalivahti Fanny Byskatan ja sai potkaista pallon tyhjiin.

Pian tämän jälkeen vierailijan paras pelaaja Caty Butler narutti kotijoukkueen alakerran ja iski kavennuksen 3–2.

Senja Kyöstilä tälläsi pilkulta ottelun viimeisen osuman 67. minuutilla.

Härmän valmentaja Jussi Laihanen oli tyytyväinen ryhmänsä toisesta peräkkäisestä kotivoitosta.

– Tapahtui paljon hyviä asioita. Hyviä hyökkäyksiä ja hienoja maaleja, sanoi Laihanen.

– Alisa teki rauhassa hienon maalin. Olen antanut ohjeeksi, että vetäkää. Anniina toteutti tätä ohjetta hyvin. Lisäksi likat ovat pelänneet rankkaria. Nyt Senja onnistui tarkasti, Laihanen kehui.

Laihasen mukaan Härmä selvisi hyvin helteestä.

– Likat jaksoivat painaa hyvin. Lopun puolustustaistelu toi hyvän lopputuloksen. Peli ratkesi meidän pelirohkeuteen ja siihen, että uskalsimme haastaa, Laihanen arvioi.

Inget torjui hurmiossa

Härmän maalivahti Sara Inget venyi muutamaan superpelastukseen ja oli muutenkin koko ajan varma. Ingetin tähtihetki oli toisen jakson alussa, kun hän pelasti jalkatorjunnalla Butlerin läpiajon.

Ikävää jobinpostia Härmälle oli Suvi Saalimon loukkaantuminen jo puolen tunnin kohdalla. Laihasen mukaan Saalimo loukkasi lonkkansa.

Saalimon tilalle tullut Sari Lapikisto tuli pirteästi peliin.

– Lapikisto on avauksen pelaaja, mutta en voinut laittaa häntä avaukseen, kun en ollut varma hänen ehtimisestään. Sari tuli suoraan lentokentältä Kaurialaan neljän päivän Hollannin työkeikan jälkeen, Laihanen selvitti.

Härmä hakee vieraspinnojen avausta torstaina Jyväskylästä, jossa vastassa on JyPK.

– Asun Jyväskylässä, sillä opiskelen siellä kuntoutuksen ohjaajaksi. Kiva on näyttää osaamista paikalliselle joukkueelle, Ponkkonen tuumasi. (HäSa)

Asiasanat