Uutiset

Härmän voittoputki jatkuu

Hämeenlinnan Härmä porskuttaa tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa jalkapallon miesten Kolmosessa.

Helpolla viides voitto ei kuitenkaan sunnuntaina Kaurialassa irronnut, vaikka vastassa oli sarjajumbo FC Rauma, jolla on kasassa vasta 5 pistettä.

Härmä onnistui nappaamaan täydet sarjapisteet lopulta maalein 1–0.

– Neljä voittoa oli nyt alla ja tiesimme, että tänään olemme itse oma pahin vihollisemme, sillä Rauma on sarjassa viimeisenä. Ja näinhän se vähän oli, vaikka hyvin pojat pelasivat, Härmän päävalmentaja Juha Jakobsson arvioi ottelua.

Paikkoja Härmällä olisi ollut useampaankin maaliin, mutta laukaukset menivät joko ohi, tai tärähtivät maalikehikkoon. Etenkin vaihdosta kentälle tullut Aaro Forss kipitti omalla laidallaan monta kertaa loistaville maalipaikoille, mutta pallo ei löytänyt tietään maaliverkkoon.

Ottelun ainoa maalin viimeistellyt Juuso Lindroos puolestaan pääsi koittamaan ensimmäisen jakson lopulla toista osumaa jopa pilkulta, kun hyvän ottelun pelannut Jere Suomalainen kaadettiin rangaistusalueella. Lindroosin yritys osui kuitenkin tolppaan.

– Muiden maalipaikkojen lisäksi se rangaistuspotkukin tuhrittiin, valmentaja Jakobsson naurahti.

– Forssin Aaro saatiin takaisin nyt meille loppukaudeksi ja Aarolla oli siinä kolme tai neljä hyvää paikkaa, mutta vielä ei mennyt. Odotamme häneltä hyvää, kunhan saa vähän pallotuntumaa, Jakobsson sanoi.

Vaikka Härmän maalinteko tökki sunnuntaina, isompia ongelmia joukkueella oli kuitenkin puolustuspäässä.

Kotijoukkue teki huolimattomuusvirheitä ja raumalaiset pääsivät ajoittain murtautumaan luvattoman helposti Härmän maalille. Hämeenlinnalaisten onneksi vierasjoukkueen maalintekoyritykset jättivät reilusti toivomisen varaa.

– Suurin homma tässä oli, että meidän A-junnuilla oli samaan aikaan peli, joten jouduimme laittamaa alakerran ihan uusiksi. Tällaista kokoonpanoa ei vielä tällä kaudella ole ollut. Se ehkä vähän näkyi epävarmuutena, että emme ole pystyneet tuolla alakerralla harjoittelemaan. Tässä vaiheessa kautta kuitenkin on tärkeintä, että kolme pistettä tuli. Kauneuspisteitä ei lasketa, Jakobsson pohti.

Härmän maalivahti Tommi Viik pelasi maalillaan varmoin ottein ja piti osaltaan huolen siitä, että voittoputki sai jatkoa.

– Tommiin voi aina luottaa. Meillä oli kyllä tiedossa, että joudutaan alakerta rakentamaan uusiksi. Hyvin pojat kuitenkin klaarasivat ja tolpatkin olivat sitten meille yhtenä maalivahtina, Jakobsson sanoi.

Härmä nousi voitolla sarjataulukossa viidenneksi. Eroa kakkospaikalla keikkuvaan Nokian Palloseuraan on vain kolme pistettä.

– Kyllä tästä on hyvä jatkaa. Aina voitot luovat lisää itseluottamusta ja motivaatiota, Jakobsson myhäili. Häsa

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic