Uutiset

Harrastus vei unelmahommiin

Hattulan uusi liikuntasihteeri, 25-vuotias Lauriina Aninko on harrastanut liikuntaa koko ikänsä. Siksi hän joutuu miettimään vastausta kysymykseen, millä hattulalaiset ja varsinkin koululaiset saisi liikkumaan nykyistä ahkerammin.

-Yksi keino voisi olla esitellä lajeja mahdollisimman monipuolisesti niin, että jokaiselle löytyisi jokin sopiva. Liikunta ei ole pelkkää yleisurheilua ja hiihtoa, hän sanoo.

Hän muistelee, että takavuosina esimerkiksi lumilautailua ei pidetty kunnon liikuntana ollenkaan, vaikka se kiinnosti nuoria. Samoin moni suhtautuu edelleen skeittaamiseen ja muihin nuorten suosimiin lajeihin.

Lauriina Aninko valittiin Hattulan ts. liikuntasihteeriksi syyskuussa. Hän toimii tehtävää vuosikaudet hoitaneet Jari Salmelan sijaisena näillä näkymin vuoden 2013 loppuun. Salmela toimii nykyisin Hattulan vs. vapaa-aikatoimenjohtajana. Häntä aiemmin sijaistanut Maija Huotari on palannut nuoriso-ohjaajaksi.


Hiihtokausi on jo ovella

Hattula ei ollut Lauriina Aningolle ennestään tuttu, joten ensimmäiset päivät vapaa-aikatoimistolla ovat kuluneet kartta kädessä.

-Olen perehtynyt latureitteihin, hiihtokausi on käsillä ihan kohta. Olen käytännössä ehtinyt olla Hattulassa vasta reilun viikon, sillä suoritan työn ohessa johtamistaidon erikoistumisopintoja, Aninko kertoo.

Hattulassa on jo pitkään järjestetty erilaisia kuntoilukampanjoita, kuten Kunto Kuntalainen -tapahtumia, joihin Aninko aikoo myös perehtyä.

Hän on suorittanut liikunnanohjaajan opinnot Kajaanin ammattikorkeakoulussa ja sai paperit jouluna 2008. Alan valinta oli oman taustan takia itsestäänselvyys.

-En olisi voinut kuvitellakaan muuta, hän sanoo.


Pikkutyttönä räpylä kourassa

Valmistumisensa jälkeen hän on viimeksi ollut Virroilla määräaikaisessa liikuntasihteerin toimessa, ja Hattulan pesti tuli hakuun juuri sopivasti sen päättyessä. Aninko on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta Alajärveltä, joten hänen ensimmäinen lajinsa oli tietenkin pesäpallo.

-Toimin räpylätyttönä veljen joukkueessa ihan pikkutyttönä. Myöhemminkin palloilulajit ovat olleet kaikkein mieleisimpiä, lentopallo ykkösenä, mutta lisäksi olen pelannut jalkapalloa.

Aninko asuu Hämeenlinnassa ja uimahalli on ehtinyt jo tulla hänelle tutuksi.

-Tarkoitus on liikkua täälläkin mahdollisimman paljon. Suunnittelen, että aloitan uutena harrastuksena salibandyn ja etsin sopivaa jumpparyhmää, hän kertoo. (HäSa)