fbpx
Uutiset

Harri Koskinen palasi Iittalaan muotoilujohtajaksi

Muotoilija Harri Koskisesta tulee Iittala-brändin muotoilujohtaja. Fiskars-konsernin kodinliiketoimintaan kuuluva Iittala on solminut Koskisen kanssa yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on vahvistaa muotoilun strategista roolia Iittala-brändin kehittämisessä.

Muotoilujohtajan roolissaan Koskinen toimii ulkopuolisena konsulttina ja jatkaa edelleen myös itsenäisenä muotoilijana ja yrittäjänä.

-Koskisen valinta muotoilujohtajan rooliin tuntui hyvin luontevalta. Hän tuntee hyvin sekä Iittalan arvot että designfilosofian, mikä luo hyvän perustan yhteistyölle. Lisäksi arvostamme häntä suunnittelijana ja pidämme tärkeänä hänen laajaa kansainvälistä osaamistaan ja verkostojaan, sanoo Iittala-brändistä vastaava Business Director Päivi Paltola-Pekkola.

-Nyt designpääkaupunkivuoden kynnyksellä, on sopiva hetki vahvistaa muotoilun strategista roolia Iittalan organisaatiossa, kun haemme uusia kasvukategorioita ja haluamme edetä kansainvälisillä markkinoilla.

Toikka pestasi lasitehtaalle

Harri Koskinen aloitti suunnittelijan uransa Iittalassa, kun Oiva Toikka palkkasi hänet lasitehtaalle töihin 1990-luvun puolivälissä.

-Nyt on jännittävää katsoa, mitä uutta voimme saada yhdessä aikaan. Iittalalla on paljon näytettävää ja voitettavaa kansainvälisillä markkinoilla, Koskinen pohtii uutta rooliaan.

Pienenä pilottina uudesta roolistaan Koskinen organisoi Iittalalle lasiworkshopin marraskuun lopussa. Hän on kutsunut Iittalan lasitehtaalle joukon nimekkäitä kansainvälisiä suunnittelijoita, joiden tehtävänä on ideoida ja kokeilla, millaisia tuotteita he voisivat luoda yhteistyössä Iittalan puhaltajien kanssa.

Arvostettu muotoilija

Vuonna 1970 syntynyt Harri Koskinen on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia nykymuotoilijoita. Hänen asiakkaitaan ovat muun muassa Alessi, Cassina IXC, Genelec, Issey Miyake, Muji, Oluce, Panasonic ja monet muut kansainväliset brändit. Vuonna 2009 hän sai maailman suurimman muotoilupalkinnon, Torsten ja Wanja Söderbergin palkinnon, jonka suuruus on miljoona Ruotsin kruunua.

Iittalalle Koskinen on suunnitellut mm. All Steel -keittoastiasarjan, Lantern-lyhdyn, Atlas-kynttilänjalan ja Art Works -taide-esineiden kokoelman.(HäSa)

Menot