Uutiset

Harri Lintumäki palkittiin ?SM-liigan gaalassa

Hämeenlinnan Pallokerhon pitkäaikainen puheenjohtaja Harri Lintumäki palkittiin lauantaina jääkiekon SM-liigan gaalassa Tapani Mattila -muistopalkinnolla pitkästä työstä suomalaisen jääkiekkoilun hyväksi.

Lintumäki, 63, on lopettanut HPK:ssa, mutta haluaa jatkaa liittovaltuuston puheenjohtajana.

-Kesäkuussa on liittokokous ja siellä valtuusto valitaan. Olen ilmoittanut halukkuudestani jatkaa puheenjohtajana, Lintumäki sanoi Vierumäellä.

Tapani Mattila on edesmennyt SM-liigan puheenjohtaja. Lintumäki tunsi hänet hyvin.

-Tutustuimme ennen Kalervo Kummolan kautta, ja sain tehdä pitkään antoisaa yhteistyötä molempien kanssa. Heidän kanssaan loimme niitä linjoja suomalaiseen jääkiekkoiluun, joiden antimista olemme tälläkin kaudella saaneet nauttia, Lintumäki sanoi.

Lintumäki on Jääkiekkoleijona numero 171 ja HPK:n puheenjohtajana hän toimi vuosina 1993-2010.

Lauantain tunnustuksen hän otti vastaan nöyrin mielin.

-Ura suomalaisessa kiekkoilussa oli aika pitkä. Nykyään olen enää HPK:n kunniapuheenjohtaja, muuten ura seurakiekkoilussa on takana, Lintumäki sanoi.

Palkintoa ei jaeta joka vuosi, sillä ennen Lintumäkeä palkinnon on saanut vain neljä henkilöä. Kummola sai palkinnon vuonna 1995, Harry Harkimo 1997, Frank Moberg 2000 ja Urpo Helkovaara 2006.


Louhen onnittelut lämmittivät

Lintumäen palkinto sai mukavan kruunun pian pystin luovuttamisen jälkeen, kun 600:sta runkosarjan liigaottelusta ansiomerkin saanut ja uransa tänä keväänä lopettanut Jyrki Louhi tuli onnittelemaan.

-Onneksi olkoon, sä olet kova jätkä, Louhi tiivisti varmasti monen HPK:ssa pelanneen tunteet.

HPK:n pelaajista päättyneen kauden jälkeen Luulajaan siirtynyt Ville Viitaluoma sai myös palkinnon pidettyään kauimmin joukkueen parhaan pistemiehen kultaista kypärää.


Jaloselle Kalen kannu

Kultaleijonien päävalmentaja Jukka Jalonen vastaanotti Kalen kannun Vierumäen gaalassa.

Vuoden maalivahtina palkittiin puolestaan HIFK:n Juuso Riksman ja valmentajana Bluesin Petri Matikainen. Parhaan tulokkaan palkinnon sai Jokerien Teemu Pulkkinen.

Liigan tähdistökentälliseen valittiin maalivahdiksi Riksman, puolustajiksi Sami Vatanen ja Ville Uusitalo, keskushyökkääjäksi Perttu Lindgren ja laitahyökkääjiksi Ville Peltonen ja Janne Lahti.

Jääkiekkoliiton palkinnoista President’s Trophy meni Mikael Granlundille. (HäSa)

Päivän lehti

17.1.2020