Uutiset

Harri Suhonen puski TPV:n voittoputken poikki

FC Hämeenlinna kampesi maukkaan kotivoiton Tampereen Palloveikoista luvuin 3–1 (0–0) jalkapallon Kakkosen ottelussa Kaurialan kentällä maanantaina. Kapteeni Harri Suhonen puski ratkaisevan voittomaalin suoraan vapaapotkusta.

FC Hämeenlinnan voiton maukkautta lisää se, että TPV oli jyrännyt ennen eilistä viiden ottelun voittoputken yhteismaalein 12–1.

Hämeenlinnalaisten valmentaja Tomi Uusitorppa oli hyvin tyytyväinen ryhmänsä otteisiin.

– Olen vaatinut tällä kaudella täydellistä syöttöpeliä. Nyt olimme tosi lähellä sitä. Toisen jakson alku oli meiltä hermostunutta peliä. Onneksi pallonhallinta tuotti kolme pistettä. Olisi ollut harmi, jos pojat eivät olisi saaneet palkintoa ennen lomaa, sanoi Uusitorppa.

TPV:n maali sisuunnutti

TPV:n Mika Ahonen tuikkasi johtomaalin 55. minuutilla laadukkaan ja suunnitelmallisen hyökkäyksen päätteeksi.

– Taisi vastustajan maali sisuunnuttaa ja herättää meidät, arveli Harri Suhonen.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin toppari Aleksi Topinoja tasoitti kulman jälkitilanteesta. Kauden toisen osumansa tehnyt Topinoja sai pallon monen kimmokkeen jälkeen.

Suhonen puski voittomaalin Miro Puroston antamasta vapaapotkusta viisi minuuttia myöhemmin. Suhonen osui toistamiseen tällä kaudella.

– Pääsin tulemaan hyvin eteenpäin hyvään keskitykseen. Tein kauden avausmaalini ÅIFK:ta vastaan myös puskemalla kulmasta. Joku sanoikin, että tee välillä maali jalallakin. Erikoistilanteissa on ilmassa tilaa, Suhonen tuumi.

Kaksi ulosajoa ja rankkari

Suhonen ja nykyään Härmässä pelaava Tatu Mäkelä ovat haastaneet toisensa kauden kestävään maalintekokilpailuun.

– Siirryin kisassa nyt kirkkaasti 2–1-johtoon, puolustava keskikenttämies vitsaili.

FC Hämeenlinna voitti ennen juhannusta Porissa Musan Salaman tylysti 5–0.

– Jatkoimme Porista alkanutta virettä. Pelasimme aktiivisesti alas ja ylös. Kurssi on nyt käännetty – toivottavasti lopullisesti, Suhonen aprikoi.

TPV kasasi peräti seitsemän varoitusta. Kimmo Lahti ja Henri Malundama lähtivät lähes peräkanaa toisella varoituksella suihkuun viime minuuteilla. Malundaman aiheuttamasta rankkarista FC Hämeenlinnan kauden maalihai Berat Grabovci teki varmasti sinettiosuman. Grabovci on tehnyt jo kuusi maalia.

Sarjan nuorin alakerta

FC Hämeenlinnan puolustuslinja selvisi hyvin, vaikka kvartetti oli lähes kokonaisuudessaan juniorikaartia. Toppariduoa Aleksi Topinoja, 19, ja Juho Saarinen, 18, täydensivät laitapakit Omid Musawi, 19, ja Miro Purosto, 21.

– Nuoret ovat parhaita pallollisia pelaajia. Meillä taisi olla kentällä Kakkosen nuorin alakerta, Uusitorppa sanoi.

FC Hämeenlinnan ryhmä oli täynnä onnistujia. Aleksi Latvanen on näkyvä keskikentällä. Jere Suomalainen nousi oikealla laidalla muutaman kerran tosi mallikkaasti. Hän laukoi vapaapotkun tolppaan ensimmäisen puoliajan lopussa.

TPV:n kauden neljästä tappiosta kolme on hämeenlinnalaisjoukkueiden aiheuttamia, sillä FC Hämeenlinna ja Härmä voittivat molemmat vierasottelun Tampereella. TPV on päästänyt vain yhdeksän maalia, joista FC Hämeenlinna on tehnyt yli puolet eli viisi.

Uusitorppa lupasi joukkueelle peräti viikon loman. Joukkue palaa harjoituksiin vasta ensi maanantaina.

– Viikon huili, helle edessä ja voitto alla. Mikäs sen mukavampaa, Suhonen hymyili. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic