Uutiset

Harvemmin yksi ihminen lähtee kylille huutelemaan

On kummallista, että perussuomalaisten vaalitulos on saanut ihmiset jotenkin avautumaan. Monen ääni on muuttunut, vaikka faktat eivät ole miksikään muuttuneet.

Perussuomalaisilla on edelleen äärimmäisen tiukka suhtautuminen tiettyihin asioihin. Osa persuista tunnustautuu menneen Smp:n entiseksi jäseneksi, mutta osa on sitä kiivasluonteista porukkaa, joiden takia tuleva pelottaa. Tosin eivät ne entisten maaseudunpuoluelaistenkaan ajatukset mitenkään rakentavilta kuullosta.

Niiden vanhojen smpläisten on ihan turha vähätellä puolueessa kyteviä voimia. Ehkä jotkut persut vain sulkevat silmänsä todellisuudelta ihan vain siksi, että pääsevät taas valtaan.

Olen niin perusteellisen suomalainen, että häpeän sitä kuvaa, jonka ulkomaalaiset ovat maastamme näiden vaalien perusteella saaneet.

Kaikkien nolojen juttujen joukosta nousi myös eurooppalaisten pelko, että sama tapahtuu myös muissa maissa. Siis että maahanmuutto- ja EU-vastaiset nousisivat vastarintaan.

Esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC oli uutisessaan huolissaan persujen innosta korostaa suomalaisuutta ja sitä, että ulkomaalaiset täytyy pitää rajojen ulkopuolella.

Se pistää miettimään. Timo Soinilla on vakuuttava tapa puhua. Sehän jo nähtiin, minkälaisia voimia yksi ihminen saa liikkeelle.

Persut vetoavat usein siihen, että he puhuvat kansan kieltä. Oikeuttaako kansan kielellä puhuminen tekemään sellaista, mikä ei ole oikein? Ei sekään oikeuta lyömään ketään, jos tappelupäätös syntyy joukossa. Yksittäinen ihminen harvemmin lähtee huutelemaan ja lyömään ketään.

Historiankirjoista löytyy liian monta esimerkkiä karismaattisten johtajien touhuista.

Hävettää ja pelottaa. Niin siis sekin, jos, vai pitäisikö sanoa, kun Suomi tarvitsee apua EU:lta, niin apu kiellettäisiin sen takia, että maassa on niin paljon persuja. Puhuuhan Soinikin puheissaan, ettei yökerhomaille mitään tukea tarvitse antaa. Miksei Suomelta voisi evätä apu vastaavilla yleistävillä vertauksilla.

Persut ihmettelevät, miksi heitä mollataan. Myös itseään suvaitsevaisina pitävät ihmiset ryöpsäyttävät ilmoille persuja moittivat sanansa. Myönnän, kuulun heihin. Mistähän se johtuu?

Puolueen kannanotoissa on niin paljon eri ryhmiä mitätöiviä mielipiteitä, ettei niitä voi sivuuttaa. On aivan eri asia sanoa, että ei hyväksy persujen vähemmistöryhmiä väheksyviä mielipiteitä kuin päästää ilmoille rasistisia tai esimerkiksi naisia tai homoja väheksyviä kommentteja. Mikä ihmeen oikeus persulla on sanoa, kuka saa elää ihmisarvoista elämää?

Sekin nolottaa, että muiden puolueiden (paitsi vihreiden) johto uskoo, että hallitusneuvotteluissa päästään helposti sopuun. Siitä voi päätellä joko sen, että Soini bluffaa kannattajiensa edessä tai sitten on tapahtumassa jotain ihan kummallista.

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic