Uutiset

Harvialaan SM-kultaa Monté-luokasta

Janakkalan Harvialassa kahden hevosen tallia pitävän Viljo Lindemanin omistaja ja valmentama Pilssi voitti loppilaisen Virpi Kuossarin ratsastamana suomenhevosten Montén SM-finaalin.

Pilssi ei kuulunut SM-finaalin suurimpien suosikkien joukkoon, vaikka Pilssi oli voittanut molemmat raviratsastuslähtönsä Virpi Kuossarin ratsastamana.

Kuossari sai 12-vuotiaalla tammalla hyvän lähdön ja päätöskierroksella Kuossari lähti hiillostamaan johtanutta Kasiroa. Loppusuoralle kaarruttaessa Pilssi karkasi omille teilleen. Jörkka yritti tavoittaa Pilssiä, mutta Kuossarin ratsastama tamma kesti varmaan voittoon ajalla 27,3m/2120m. Montén SM-finaalista voittaja sai 5000 euroa.

-Pilssi teki uskomattoman juoksun! Se lähti vähän epävarmasti ja pääsimme kolmanteen sisälle. Siitä nostin sen vähän ahtaasti toiselle radalla Kasiron rinnalle. Vähän pelkäsin, miten Pilssi jaksaa, mutta hyvin se jaksoi maaliin saakka, Kuossari kertasi lähdön tapahtumia.

Lopen Kormussa asuva Kuossari ratsasti viime vuonna lämminveristen puolella Montén SM-kakkoseksi. Nyt hopea kirkastui runsaslukuisen kuninkuusraviyleisön kannustaessa kullaksi.

-Kyllä tämä oli upeaa. Tosi upea voitto, Kuossari iloitsi. (HäSa)