Uutiset

Harvinainen herkku lähellä

Harvoin on HPK ollut muutaman voittopelinsä lisäksi yhtä lähellä pisteitä Helsingin areenassa kuin perjantaina. Muutama hyökkäyssiniviivan tuntumassa tullut virhe oli kuitenkin tällä kertaa liikaa, ja Jokerit otti jääkiekkoliigan kinkunsulatteluottelussa voiton numeroin 3–2 (1–1, 1–2, 0–0).

HPK johti ottelua toisessa erässä 2–1 Craig Schiran ja Joonas Vihkon maaleilla, ja peli tuntui olevan sillä hyvin hallussa.

– Peli oli yllättävän hyvä, kun ottaa huomioon, että se pelattiin heti tauon jälkeen. Vääntöä oli molemmin puolin. Meillä oli jälleen kerran paikat, mutta teimme pari virhettä, joista vastustaja pääsi kuittaamaan, 2–1-maalin tehnyt Vihko sanoi.

Jokerit käytti paikkansa. Ensin Antti Kerälä ei saanut pelattua kiekkoa Jokereiden päätyyn, ja Henrik Koivisto iski vastahyökkäyksestä pelin tasoihin. Muutama minuutti myöhemmin Borna Rendulicin vaikea syöttö ei päätynyt Aleksi Laaksolle, ja Jokerit iski taas rivakasti. Riku Hahl syötti maalin takaa Janne Lahdelle, joka onnistui iskemään 3–2-voittomaalin.

– Peli oli kieltämättä hyvin hallussa, mutta virheitä tulee. Pitää ottaa tulevaisuudessa niistä opikseen, ettei samalla tavalla käy uudestaan, Vihko muistutti.

Maalinteko maistui

Vihko onnistui maalinteossa toisessa pelissä peräkkäin. Vaikean alkukauden jälkeen maalit tuntuvat hyvältä ja sen näkee miehen tuuletuksistakin.

– Saimme vielä tehtyä maalin ylivoimalla, joten totta kai se tuntui hyvältä. Meidän kenttämme ei ole ylivoimalla kovin paljon maaleja tehnyt, mutta nyt pääsimme sen tekemään. Maali kasvattaa aina itseluottamusta, vaikka se ei nyt voittoon riittänytkään. Pitää vain vielä parantaa, kauden kolmannen osumansa tehnyt pelaaja sanoi.

Hän on saanut pelijuonesta hyvin kiinni samassa ketjussa Juha Kiilholman ja Jesse Saarisen kanssa. Kiilholma ja Saarinen saivat syöttöpisteen Vihkon perjantain osumaan, ja ennen taukoa kolmikko huseerasi Porin Ässien kustannuksella useamman maalin verran.

– Pelasimme jo aikaisemmin kaudella kimpassa, mutta silloin homma ei ihan natsannut. Syksyllä tapahtui tietysti kaikenlaista, mutta nyt koko joukkueessa on hyvä fiilis. Meillä oli ennen tätä ottelua viisi voittopelin putki, joten tästä on hyvä mennä eteenpäin, Vihko mietti.

Ruutu temppuili

Runsaslukuista areenaan saapunutta HPK:n fanijoukkoa ärsytti ottelun toisen erän lopun tapahtumat. Kerholle oli tulossa neljä sekuntia ennen erätaukoa kahden minuutin ylivoima, kun Jarkko Ruutu kaatoi jalkakampilla Marko Tuulolan.

Juha Kiilholma taklasi kiekollista Ruutua juuri, kun tuomari vihelsi pelin poikki. Ruutu jäi ensin makaamaan jäähän, puhalteli sen jälkeen hetken aikaa kontillaan ja poistui pukukoppiin. Ottelun päätuomarikaksikko Jari Leppäalho–Hannu Henriksson vihelsi tilanteesta myös Kiilholmalle rangaistuksen, ja Kerhon ylivoima kuivui kokoon.

– Ei varmaan tarvitse sanoa, kuka tilanteessa kaatui. Kyseisellä herralla oli muutama muukin tilanne, jotka menivät päätuomareille läpi. No, niitä tapahtuu ja turha sen taakse on mennä, mutta kyllä allekirjoittaneella kiehui ainakin 150 astetta päässä parissa tilanteessa, kommentoi HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.

Kummallisinta Ruudun tapauksissa on se, etteivät päätuomarit tunnu oppivan tilanteista, vaikka vastaavia sattuu joka kausi. Perjantainakin Jokeri-hyökkääjä palasi normaalisti peliin kolmannessa erässä.

HPK jatkaa Liigaa lauantaina Oulun Kärppiä vastaan. (HäSa)