Uutiset

Harvinaisen puisevat häät

Intialaisilla on keino poikineen pakottaa pahat henget pois lähitienoilta. Kalkuttalaiset vaativat viime lauantaina pahoja henkiä kalppimaan muualle vihkimällä kaksi puuta avioliittoon.
Hääpari oli pantu poikkeuksellisen koreaksi. Niiden yllä oli punaista kirkkaimmillaan ja muun muassa samettikukkaseppeleitä.

Ja syytä oli koreana ollakin, sillä hääseremoniaa oli saapunut seuraamaan tuhatkunta ihmistä.

– Paha on tullut keskuuteemme. Yritämme saada sen karkotettua tällä tavalla, tapahtuman järjestäjiin lukeutuva Gouri Shankar Senguputa perusteli hääseremonian tarpeellisuutta.

Alueella, jossa puut saivat toisensa, on viime aikoina tehty ryöstöjä, yksi murha ja kaksi itsemurhaa. Moni on sitä mieltä, että kaiken takana on paha henki.

Vaikka puut saatettiin avioliiton satamaan jo viime lauantaina, hääjuhlat päättyivät vasta maanantaina.

STT

Ihmemaa Oz -mekko huutokauppaan

Judy Garlandin filmissä Ihmemaa Oz käyttämä leninki huutokaupataan. Elokuvaklassikossa nähdyn mekon arvioidaan nousevan 70 000 dollarin (yli 50 000 euron) hintaan.

Garlandin sinivalkoinen leninki vaihtaa omistajaa San Franciscossa Bonhams and Butterfields -huutokauppahuoneella. Huutokauppa pidetään 26. huhtikuuta.

Judy Garland nähtiin Ihmemaa Ozin pääosassa, Dorothy-tyttönä. Garland oli vain 17-vuotias elokuvan valmistumisaikaan vuonna 1939.

– Dorothyn leninki edustaa lapsuuden perustavaa taikaa 20. vuosisadan rakastetuimmassa elokuvassa. Tästä asusta on tullut miljoonien fanien hellimä muisto, luonnehti huutokauppahuoneen edustaja Jon Baddeley.

STT

Päivän lehti

26.1.2020