Uutiset

Harvinaista herkkua tarjolla

Hämeenlinnassa ei ole ihan joka vuosi päässyt seuraamaan SM-tason nuorten jalkapalloa. Ensi lauantaista lähtien siihen on mahdollisuus, kun HJS-akatemia aloittaa A-nuorten SM-karsintasarjan. Joukkue saa ensimmäisessä ottelussaan Pullerin palloiluhallissa vastaan valkeakoskilaisen FC Hakan.

– Toivottavasti ihmiset tajuavat, että nyt on hyviä pelejä tarjolla, sanovat HJS:n valmentajat Jussi Lempinen ja Jari Virtanen lähes yhteen ääneen.

Lempinen palasi nuorten pariin monen FC Hämeenlinnan miesten joukkueessa vietetyn vuoden jälkeen.

– Pelaajien kanssa kommunnikaatiossa ja muussa on ihan vissi ero, mutta jokainen tarvitsee välillä jonkinlaista muutosta, Lempinen muistuttaa.

A-nuorten valmennuskaksikko on tuntenut toisensa jo pienestä pitäen, joten yhteistyö sujuu mallikkaasti.

– Japa huolehtii pääasiassa maalivahdeista ja on myös harjoituksissa minulla kaverina. Otteluissa keskustelemme koko ajan ja kanssakäyminen on avointa, päävalmentaja valottaa.

Hyvillä mielin kauteen

HJS-akatemian harjoituskausi onnistui mukavasti. Kenraaliharjoituksessaan ennen kauden alkua se pelasi Pullerilla tasan FC Espoon kanssa.

– Harjoituskauden otteluiden perusteella voimme lähteä pelaamaan pelejä rohkeasti mitään pelkäämättä. Harjoitusottelut ovat menneet mukavasti sekä tuloksellisesti että pelillisesti. Olemme varmasti ihan oikeassa paikassa pelaamassa. Meillä on aika nuori joukkue, mutta pojilla on aitoa halua kehittää itseään. Se on sitoutunut ryhmä, Lempinen lupaa.

HJS-akatemian kanssa samassa viiden joukkueen lohkossa pelaavat Hakan lisäksi FC Lahti, Kuopion Palloseura ja viime vuoden mestarijoukkue Jyväskylän Jalkapallokerho. Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan, jonka huonoin joukkue joutuu suoraan 1. divisioonaan. Neljä parasta arvotaan kolmen muun lohkon neljän parhaan kanssa ottelupareiksi, joiden voittajat pääsevät SM-sarjaan.

– JJK on viime kauden mestari ja KuPS perinteisesti kova. Lahden olemme kohdanneet ja voitimme sen. Enemmän keskitymme kuitenkin omaan juttuumme. Myös pelaajakehityksen näkökulma on meillä mukana, Lempinen kertoo.

Lyhyt harjoituskausi

Suomessa on totuttu siihen, että jalkapallokausi pyörähtää käyntiin aikaisintaan huhtikuun lopussa ja talven harjoituskausi on pitkä ja pimeä. Nuorten joukkue pääsee kuitenkin pelaamaan tosipelejä heti vuoden alusta. Valmentajien mielestä se on pelkästään positiivinen juttu.

– Tämä on vähän samanlaista kuin ennen muinoin pelattu varsinainen akatemia-sarja. A-nuorten karsintasarja korvaa sen. Toisaalta se on itsellekin kiva juttu ja motivaationlähde tähän lähdettäessä, että pääsemme heti koviin peleihin kiinni. Nyt ei tarvitse hinkata pelkkiä harjoituksia kolmea tai neljää kuukautta, Lempinen sanoo.

Päävalmentaja ei halua asettaa alkukaudelle kokonaistavoitetta.

– Pojilla on varmaan omat ajatuksensa. Minulla se on aina, että jokaista vastaantulevaa ottelua lähdetään voittamaan, Lempinen sanoo. (HäSa)

Asiasanat