fbpx
Uutiset

Hassi suuren valiokunnan ja Ojala-Niemelä perustuslakivaliokunnan johtoon – Kokoomus antamassa Kanervalle ja Risikolle vastuuta

Satu Hassi johtaa todennäköisesti suurta valiokuntaa. Kuva: Eriika Ahopelto
Satu Hassi johtaa todennäköisesti suurta valiokuntaa. Kuva: Eriika Ahopelto

Eduskuntapuolueet ovat torstaina nimenneet ehdokkaitaan valiokuntien johtopaikoille. Johtopaikat olivat erityisesti hallituspuolueille hankalia nimitettäviä siihen asti, kun ministeripaikat varmistuivat.

Sdp esittää perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelää (sd.). Rovaniemeläinen varatuomari Ojala-Niemelä saa täten todennäköisesti taas edessä olevan sote-uudistuksen perustuslaillisuuden arvioinnin johdettavakseen.

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajaksi Sdp esittää hämeenlinnalaista Johannes Koskista ja liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajaksi ruokolahtelaista Suna Kymäläistä.

Vihreät esittää muun muassa EU-asioista vastaavan suuren valiokunnan johtoon tamperelaista Satu Hassia.

Kokoomus ehdottaa, että turkulainen Ilkka Kanerva (kok.) jatkaa puolustusvaliokunnan johdossa. Sivistysvaliokunnan puheenjohtajaksi kokoomus on nostamassa entisen eduskunnan puhemiehen Paula Risikon (kok.) Seinäjoelta.

Talousvaliokunnan puheenjohtajuus on tarkoitus jakaa helsinkiläinen Juhana Vartiaisen (kok.) ja forssalainen Sanni Grahn-Laasosen (kok.) välillä. Vartiainen olisi tehtävässä ensimmäiset kaksi vuotta ja Grahn-Laasonen seuraavat kaksi vuotta.

Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtajaksi on nousemassa entinen oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) Mäntyharjulta.

Hallitus on torstaina lisäksi nimennyt kokkolalaisen Jutta Urpilaisen (sd.) virallisesti Suomen komissaariehdokkaaksi seuraavaan EU:n komissioon. Urpilainen on näillä näkymin Suomen ensimmäinen naiskomissaari.

Menot