Uutiset

HäTä ultimaten turnausvoittoon

Hämeen ammattikorkeakoulun utltimate-joukkue voitti sunnuntaina Tampereella käydyn aloitteleville pelaajille suunnatun turnauksen. Turnauksen muut joukkueet olivat pelanneet ensimmäiset kuukautensa seuravalmennuksessa, mutta hämäläiset onnistuivat keskinäisten harjoituksien tuomalla kokemuksella. Itseironiasta tinkimättä joukkue oli valinnut ensimmäiseen turnaukseen nimekseen Hämeen Tähdet (HäTä).

HäTän tie aukeni alkulohkosta jatkopeleihin ottelulukemin 7–1 ja 10–2. Peli oli reiluista numeroista huolimatta hyvin tasaista ja vastajoukkueet osoittivat hallitsevansa jo hyvin tekniikan ja taktiikan perusteet. Hämeenlinnalaisten hyvä puolustus, pelaaminen ilmassa sekä varma hyökkääminen joukkueena riittivät kuitenkin lohkovoittoon.

Iltapäivällä jatkettiin sijoitusotteluilla, joissa kolme joukkuetta pelasivat toisiaan vastaan kierroksen. Hämeenlinnalaisia vastaan asettuivat Jyväskylän ja Tampereen yliopistojen alkeisjoukkueet. Ensimmäisessä ottelussa Jyväskylä osoitti heränneensä aamupäiväisestä ottelusta ja olisi karannut jo pelin alussa etumatkalle, jos joukkueen pitkät heitot olisivat jääneet kiinniottajien käsiin.

Hämeenlinnalaiset puolestaan pitivät kiekon sen kerran saatuaan, ja pääsivät parin pisteen johtoasemaan. HäTä myös piti johtoasemansa ja jatkoi numeroin 7–5 puhtaalla pelillä eteenpäin.

Viimeisessä ottelussa Tampereen joukkue osoitti, miksi se oli voittanut oman alkulohkonsa. Ottelua käytiin tasapistein ja mainiosti puolustaen lukemiin 5–5. Tämän jälkeen tamperelaiset onnistuivat pitkän hyökkäyksen päätteeksi tekemään voittomaalin, mutta olivat aiemmin päivällä hävinneet jyväskyläläisille yhdellä pisteellä. Näin sijoitukset kolmen ensimmäisen joukkueen välillä ratkesivat pienimmillä mahdollisilla eroilla.

”Pojaksi” eli palkinnoksi HäTä sai konvehtirasian, jota ei luvattu jättää kiertopalkinnoksi. (HäSa)

Asiasanat