Uutiset

Hätäkeskuksissa on nyt kylliksi päivystäjiä

Etelä-Suomen hätäkeskukset ovat onnistuneet palkkaamaan riittävästi päivystäjiä, vaikka syksyllä näytti huolestuttavalta. Uudellemaalle Lohjalle ja Keravalle perustettujen sekä Helsingin hätäkeskuksen pelättiin imevän päivystäjiä esimerkiksi Hämeenlinnasta Hämeen hätäkeskuksesta.

Koko maassa kaikki hälytyspuhelut ohjautuvat nyt valtion ylläpitämiin hätäkeskuksiin ja poliisin hälytyskeskuksista sekä pelastuslaitosten aluehälytyskeskuksista on luovuttu.

Hämeenlinnasta lähti loppusyksyn aikana neljä päivystäjää Uudellemaalle töihin, mutta heidän tilalleen on saatu uusia työntekijöitä.

Vuoromestari ja Suomen poliisijärjestöjen liiton SPJL:n Hämeen hätäkeskuksen luottamusmies Arto Kokkonen sanoo, että Hämeenlinnaan on koko hätäkeskuksen toiminnan ajan ollut helppo saada työntekijöitä.

– Pulaa on ollut etelämpänä. Siellä tarvitaan enemmän väkeä ja elinkustannukset ovat tuntuvasti suuremmat. Myös työmatkan pituus vaikuttaa, hän selvittää. Hämeenlinnan hätäkeskukseen esimerkiksi tuli vain yksi työntekijä Lahdesta, mutta lähempää väkeä tuli runsaasti. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic