fbpx
Uutiset

Hätilästä keskustaan suoraan Vantaan kautta

Postin näppärästä internetissä olevasta lähetystenseurannasta saattoi viime viikolla seurata, kun nettikaupasta tilatut tietokoneenosat pääsivät harrastamaan kotimaan kiertomatkailua.

Pienen paketin matka alkoi keskiviikkona, kun Postin rekka kuljetti sen Turusta yöksi Vantaalle Postin suureen logistiikkakeskukseen.

Torstaina paketti lastattiin taas rekkaan ja Hämeenlinnassa se oli kello 14.41. Valitettavasti paketti päätyi Hätilän postikonttoriin, kun sen olisi pitänyt mennä keskustan pääpostiin.

Vain puolta tuntia myöhemmin paketti olikin jälleen matkalla – Vantaalle.

Toisen logistiikkakeskuksessa vietetyn yön jälkeen paketti matkasi jälleen kerran Hämeenlinnaan ja tällä kertaa jopa oikeaan postiin.

Saapumisilmoitus tuli maanantaina. Yli 400 kilometriä matkanut paketti näytti siltä, että sitä oli jossain vaiheessa käytetty jalkapallon korvikkeena, mutta onneksi sisältö oli sentään ehjänä.

Miksi paketti vietiin Hämeenlinnasta Vantaalle ja takaisin, kun oikea postikonttori olisi ollut alle kahden kilometrin päässä?

– Käytäntö voi tuntua maalaisjärjellä ajatellen käsittämättömältä tällaisessa yksittäistapauksessa, mutta kaikki paketit kuljetetaan öisin runkolinjoja pitkin suurina erinä ja näin kuljetuskustannukset saadaan mahdollisimman pieniksi, Postin viestintäpäällikkö Leena Joutsenniemi kertoo.

Joutsenniemen mukaan paketteja lajitellaan yli kymmenessä eri paikassa, mutta kaikki Etelä-Suomen paketit kulkevat Vantaan logistiikkakeskuksen kautta.

– Vantaalla lajitellaan ainakin 70 prosenttia kaikista paketeista, Joutsenniemi sanoo.

Postin vaaka antaa tarkan tuloksen

Hämeenlinna-Vantaa -väliä matkanneen paketin painoksi oli postissa punnittu 0,7000000000000001 kiloa.

Siinä on neljätoista nollaa ja ykkönen. Tarkkuus on melkoinen.

Sitä millaisella ihmevaa’alla paketti on punnittu ei maanantaina saatu selville, mutta todennäköisesti samanlaisella vaa’alla olisi käyttöä ainakin atomia pienempien maailmankaikkeuden perusosasten tutkimisessa.

Menot