Uutiset

Hattel Riders järjestää erilaiset seurakilpailut

Hattel Riders järjestää viikonloppuna 31.8.–1.9. esteratsastuskilpailut Janakkalassa. Kilpailut käynnistyvät molempina päivinä kello 9. Yleisöllä on kilpailuja seuraamaan vapaa pääsy.
 
Lauantaina kilpailuluokkia on viisi estekorkeuksilla 110 cm–140 cm ja sunnuntaina vain kolme luokkaa, mutta estekorkeudet nousevat pääluokassa aina 145 cm:iin asti. Vaikka kyseessä on seurakilpailu, odotetaan osallistujia aina Oulusta saakka. Tällä tasolla kilpaillaan nimittäin kansallisissa pääsarjoissa, ja juuri nyt on kansallisessa kilpailukalenterissa peräti kuukauden tauko.
 
– Meillä on syyskuun puolessa välissä kauden tärkein viikonloppu tulossa, silloin kilpaillaan Helsingin Olympiastadionilla kotimaisen GP-sarjan finaalit. Emme voineet jäädä vain ihmettelemään, kun sopivaa valmistelevaa kilpailua ei löytynyt koko maasta toteaa Sanna Backlund, tallin vetäjä ja tämänvuotinen Suomen mestari.
 
Kilpailun järjestäminen ei ole pienelle seuralle ihan helppo ponnistus. Tapahtuman toteutus mahdollistuu sen saaman suuren kannustuksen myötä. Useat vapaaehtoiset ovat ilmoittautuneet mukaan talkoisiin mm. sosiaalisen median kautta ja samoin on paikallisten yritysten tuki ilahduttanut seuraa.
 
– Seuralle vaativin yksittäinen asia on usein ruokatarjoilun toteuttaminen. Nyt saimme jo alusta mukaan Vanajanlinna Cateringin, joten saatamme keskittyä urheilupuoleen itse. Se on iso helpotus meille, kertoo Backlund.
 
Isot rahapalkinnot
Rahapalkinnot ovat seuratason kilpailuille poikkeuksellisen suuret, eipä tällaisia rahapalkintoja usein ole tarjolla edes kansallisella tasolla. Esimerkiksi sunnuntain pääluokassa saa voittaja peräti 2.000 euron rahapalkinnon.
 
– Olemme erittäin kiitollisia tukijoillemme. Eihän se mukavaa ole soitella lakki kourassa tutuille ja tuntemattomille, mutta halusimme toisaalta esimerkillämme osoittaa muille kilpailunjärjestäjille hieman malliakin, naurahtaa Backlund.
 
Janakkalan Uhkoilassa sijaitsevalla Hattel Horse Oy:n tallilla toimiva seura on aiemmin järjestänyt aluemestaruudet samalla paikalla noin kymmenen vuotta sitten ja yhdessä toisen pienseuran, Kauniaisten Ratsastajien, kanssa GP-finaalit Laakson ratsastusstadionilla Helsingissä. Jäseniä seuralla on viitisenkymmentä, suurin osa aktiivisesti kilpailevia kansallisen tason esteratsastajia.
 

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020