Uutiset

Hattula hyväksyi Merven maakaupat

Hattulan valtuusto vahvisti keskiviikkoiltana yhteensä noin 600 000 euron suuruiset maakaupat. Kunta ostaa maata Merven teollisuusalueen läheisyydestä tulevaisuuden kaavoitustarpeisiin.

Maata ostetaan yhteensä noin 33 hehtaaria, ja kaupat liittyvät myös kunnan ja yritysten toiveisiin saada erillinen liittymä suoraan moottoritieltä Merveen. Nyt teollisuusalueen raskas liikenne kulkee Parolan liittymän kautta.

Valtuusto hyväksyi myös yhden viran ja toimen perustamisen koulutoimeen. Erityisluokanopettajan virka ja koulunkäyntiavustajan toimi perustetaan elokuun alusta alkaen.


Erityisopetuksen tarve kasvanut

Seppo Kopra (sit.) piti erityisluokanopettajan viran perustamista erittäin hyvänä asiana, sillä erityisopetuksen tarve on Hattulassakin kasvanut.

Myös Peter Petro (kok.) piti ennaltaehkäisevää työtä tärkeänä. Hän kertoi terveiset Hämeenlinnan poliisilaitoksen Ankkuri-tiimiltä.

Sen tilastojen mukaan alle 18-vuotiaiden nuorten tekemisiin jouduttiin viime vuonna puuttumaan Hattulassa selvästi edellisvuotta useammin, kun taas Hämeenlinnassa ja Janakkalassa tehtävät ovat vähentyneet.

Kouluihin liittyen Matti Puotila (kok.) toivoi kunnanhallitukselta selvitystä siitä, minkä verran säästöä Pelkolan koulun lakkauttamisesta kertyy, ja mitä lakkautettavien koulujen kiinteistöillä aiotaan tehdä. Lisäksi hän kaipasi tietoa eri alakoulujen oppilaskohtaisista kustannuksista.

Leo Roivainen (kd.) tiedusteli, onko Hattulassa otettu käyttöön vammaispalvelulain mukaisten taksimatkojen tilausten palvelumaksu, kuten Hämeenlinnassa. Perusturvajohtaja Mirja Saarni kertoi, että Hattulassa kyseistä maksua ei ole otettu käyttöön. Hän myös kertoi, että Hämeenlinnan päätöksestä on valitettu. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic