fbpx
Uutiset

Hattula ja Janakkala liittyvät Tieran osakkaiksi

Hattulan ja Janakkalan kunnat liittyvät Kuntien Tiera Oy:n osakkaiksi. Molempien kuntien kunnanhallitukset päättivät yhtiön osakkeiden merkitsemisestä kokouksissaan maanantaina.

Kuntien Tiera hoitaa keskitetysti kuntien tietotekniikkaa ja sähköisten palvelujen kehittämistä. Sen ja Seutukeskus Oy Hämeen ITC-palvelutarjonnassa ei ole päällekkäisyyksiä, ja Seutukeskus on suositellut liittymistä Tieran osakkaaksi.


Maksaa euron asukkaalta

Liittyminen maksaa euron kunnan asukasta kohden eli Hattulassa noin 9 660 euroa ja Janakkalassa 16 800 euroa. Huhtikuun alusta alkaen liittymishinta nousee 3 euroon asukasta kohden.

Tiera on kokonaan kuntien ja kuntayhtymien omistuksessa, ja sen suurimpia omistajia ovat Turku, Lahti, Kouvola, Hämeenlinna ja Rovaniemi.

Hattulassa päätöksenteko oli läpihuutojuttu, mutta Janakkalassa kunnanhallitus käsitteli asiaa kaksi kertaa, ja molemmilla kerroilla äänestettiin.


Janakkalassa kaksi äänestystä

Asia oli esillä Janakkalassa jo kaksi viikkoa sitten, jolloin kunnanhallitus päätti äänin 1-8, ettei kunta liity Tieraan. Ainoastaan kunnanhallituksen puheenjohtaja Merja Taponen (kesk.) äänesti liittymisen puolesta. Kunnanjohtaja Anna-Mari Ahonen ilmoitti päätökseen eriävän mielipiteensä.

Kunnanjohtaja toi maanantaina Tieraan liittymisen uuteen käsittelyyn. Kunnanhallitus sai lisätietoa asiasta, jonka jälkeen Reijo Löytynoja (sd.) esitti, ettei Janakkala liittyisi Tieraan, ja häntä kannatti Helena Puistola (vas.).

Äänestystulos oli 4-2 (1 tyhjä, 2 poissa). Tieraan liittymistä kannattivat Merja Taponen, Jussi Mattila (kok.), Sanna Selin (kok.) ja Osmo Tokeensuu (kesk.). Pirjo Alijärvi (sd.) äänesti tyhjää. Poissa kokouksesta olivat Kalevi Ilmarinen (sd.) ja Petri Ojanen (vihr.). (HäSa)

Menot