Uutiset

Hattula ja Lemminkäinen vaihtamassa tontteja päikseen

Hattulassa kunta ja Lemminkäinen ovat neuvotelleet maanvaihdosta Parolan keskustassa. Vaihtokauppa koskee kunnan omistamaa ns. Pankinpuistoa ja Lemminkäisen omistamaa nykyisen K-marketin tonttia.

Tarkoitus on, että tontit vaihdetaan päikseen. Lisäksi Lemminkäinen Talo Oy Pääkaupunkiseutu sitoutuu purkamaan K-marketin kiinteistön perustuksineen sen jälkeen, kun K-kauppa siirtyy uusiin tiloihin.

Hattulan kunnanhallitus on käsitellyt maanvaihtoa, ja esittää, että ensi viikolla kokoontuva kunnanvaltuusto hyväksyisi sen.


Pankinpuistoon uusi kerrostalo

Lemminkäinen osti K-kaupan kiinteistön viime syksynä osana sopimuskuviota, jolla varmistettiin Parolan K-kaupan siirtyminen uuden kauppakeskuksen tiloihin. Lemminkäinen rakennuttaa kauppakeskusta parhaillaan, ja sen on määrä valmistua syksyllä.

Maanvaihtosopimus ei vaikuta K-marketin toimintaan millään lailla, vaan se jatkaa siihen asti, kunnes uusi myymälä avataan kauppakeskuksessa.

K-kaupan tontin omisti aiemmin myymälän edellinen kauppias, joka halusi luopua siitä. Lemminkäisen piti rakentaa kaupan tilalle kovan rahan kerrostalo, mutta maanvaihdon jälkeen kerrostalo tulisikin Pankinpuiston tontille.

Pankinpuiston kaavaa muutetaan parhaillaan kerrostalotontiksi. Se vieressä sijaitsee kunnan kiinteistöyhtiön rakennuttama vuokrakerrostalo, joka valmistui vuosi sitten.


Kunnan palveluita koottaisiin yhteen

Hattulan tekninen johtaja Janne Teeriaho sanoo, että vaihtokauppa on kunnan kannalta järkevä. Nykyinen K-kauppa sijaitsee keskellä liiketiloja ja palvelurakennuksia, eikä sen tilalle kannata rakentaa yhtä yksittäistä kerrostaloa.

-Paikka olisi myös aika ahdas esimerkiksi asukaspysäköintiä ajatellen, hän sanoo.

Sen sijaan marketin tontti voitaisiin varata julkisten palvelujen rakentamiseen, ja siihen voitaisiin sijoittaa kunnan palvelukeskus.

Hattulassa on jo jonkin aikaa suunniteltu, että hajallaan sijaitsevat kunnan toimistot kerättäisiin saman katon alle. Samalla voitaisiin varautua terveyskeskuksen laajennustarpeisiin.

Osa kunnanvirastosta on jouduttu sulkemaan sisäilmaongelmien takia, ja siellä on ainoastaan hallinnon ja teknisen toimen työhuoneita. Koulutoimisto on samassa pihapiirissä, mutta erillisessä rakennuksessa ja perusturvan toimistot sijaitsevat nykyisin Juteinitalon yläkerrassa.

-Palvelukeskuksesta ei ole tehty kunnassa vielä minkäänlaisia päätöksiä. Hanketta on valmisteltu ja esitelty kunnan päättäjille ja alustava hankesuunnitelma on tehty, Teeriaho kertoo. (HäSa)

Päivän lehti

21.1.2020