Uutiset

Hattula kaavailee entisten pankin tilojen ostoa

Hattulan kunta on tehnyt ostotarjouksen entisistä Parolan Nordean tiloista. Tarjous koskee kaksikerroksista pankkisalia Kinnalantie 3:ssa sekä huoneistoja, joissa sijaitsevat ravintola Parolan Rosolli sekä Parolan kuntoklubin kuntosali.

Hattulan tekninen johtaja Janne Teeriaho kertoo, että asiaa on selvitetty kunnanhallituksen toimeksiannosta ja se liittyy Hattulassa parhaillaan laadittavaan kiinteistöohjelmaan.

-Tila kiinnostaa kuntaa, mutta emme ole häätämässä ketään. Nykyisten vuokralaisten toiminta täytyy turvata ja heidän kanssaan jatketaan keskusteluja, Teeriaho sanoo.

Kunta on tehnyt tiloista yhteensä 435 000 euron suuruisen tarjouksen Kanta-Hämeen ulosottovirastolle. Lisäksi kunta sitoutuu maksamaan huoneistojen osakkeisiin kohdistuvat yhtiölainat eli noin 15 000 euroa.

Tarjous on ehdollinen, sillä tilojen ostoon ei ole varauduttu. Siksi kauppaan tarvitaan 458 000 euron suuruinen lisämääräraha. Hattulan kunnanhallitus käsittelee asiaa maanantaina. Sekä kauppa että lisämääräraha vaativat valtuuston hyväksynnän.


Tiloja tarjottiin kunnalle aiemmin

Tiloja myy kiinteistövälittäjä Kanta-Hämeen ulosottoviraston suostumuksella. Ne on vuodesta 2006 lähtien omistanut kiinteistösijoittaja Kimmo Andersson, jonka omistamaan Fici-Copyyn liittyvä rikostutkinta on parhaillaan käynnissä.

Hämeenlinnan käräjäoikeus on takavarikoinut Anderssonin omaisuutta noin kahdella miljoonalla eurolla.

Parolan Nordean konttorin toiminta lakkasi keväällä 2009. Tällöin pankin tiloja tarjottiin kunnalle, mutta hintaa pidettiin liian korkeana. Kunta teki tuolloin vastatarjouksen, jota ei hyväksytty.

Pankin lähdön jälkeen sen käytössä olleet tilat olivat jonkin aikaa tyhjillään, mutta nyt niissä on vuokralaisia.

Pankkisalin paikalla alakerrassa toimii kukkakauppa ja tämän kuun loppuun saakka myös työterveyshuolto. Yläkerrassa on Parolan kuntoklubin tiloja.

Kinnalantie 3:ssa on entisten Nordean tilojen lisäksi myös kaksi muuta, pienempää liikehuoneistoa. Kunnan ostotarjous koske niitä. (HäSa)

Päivän lehti

20.1.2020