fbpx
Uutiset

Hattula neuvottelee Lepaan koulun siirrosta

Hattulassa on käynnistetty neuvottelut Lepaan alakoulun ja päivähoitopaikkojen siirtämisestä Hämeen ammattikorkeakoulun omistamiin tiloihin.

Asiasta kerrottiin tiistaina kunnan ensi vuoden budjettiesityksen julkistamisen yhteydessä, sillä neuvottelut on kirjattu talousarvioesitykseen.

-Minulta on jo kysytty, että lakkautetaanko Lepaan koulu. Ei lakkauteta, mutta selvitämme mahdollisuutta siirtää koulu, päivähoito ja esiopetus esimerkiksi ammatti-instituutin käytössä oleviin tiloihin. Jos se toteutuu, koulu siirtyy 325 metriä, kertoo kunnanjohtaja Martti Pura.

Keskustelujen taustalla on se, että Lepaalla rakennetaan parhaillaan uuden asuinalueen kunnallistekniikkaa, ja odotettavissa on, että alueelle muuttaa lapsiperheitä.

-Lepaalle tarvitaan joka tapauksessa lisää päivähoitopaikkoja, ja nykyisen ryhmiksen tilat vanhassa terveystalossa ovat huonot. Ei ole järkevää alkaa remontoida kolmea vanhaa rakennusta (terveystaloa ja koulun rakennuksia), jos saisimme läheltä hyvät valmiit tilat edullisemmin, Pura sanoo.

Hattulan perusturvajohtaja Mirja Saarni kertoo, että Lepaalla olisi kysyntää jopa kahdelle päivähoitoryhmälle eli 42-paikkaiselle päiväkodille. Nykyisessä ryhmiksessä on 12 paikkaa.

Menot