Uutiset

Hattula sai huippuampujan

Hattulan viime vuoden parhaan miesurheilijan valinta oli helppo. Kaj Jahnsson tähtäsi Lontoon olympialaisten ilmapistoolikisassa kahdeksanneksi tuloksella 679,1 ja oli vapaapistoolikisassakin 26:s.

– Olen tästä tunnustuksesta yllättynyt, otettu ja kiitollinen, vakuutti tuore hattulalainen, joka täyttää perjantaina 48 vuotta.

– Muutin Hattulaan – ja Pekolaan – syksyllä. En edes tiennyt, että kunta palkitsee parhaita urheilijoita, rajavartiolaitoksella ylimerivartijana ja pintapelastajana työskentelevä Jahnsson sanoi.

Hattula ja Hämeenlinna tulivat miehelle tutuiksi kuitenkin jo ennen syksyä.

– Käytännössä valmistauduin olympialaisiin täällä. Harjoittelin Ahvenistolla ja Hätilässä Hämeenlinnan Ampumaseuran radalla. Täällä on hyvät mahdollisuudet, olot ja radat treenaamiseen. Radalla on mahdollisuus käydä oikeastaan koska vaan. Ahveniston rata sai ympäristöluvan vuoteen 2020 saakka ja se on todella hieno asia ampumaurheilun kannalta.

Olympiadin huipennus

Jahnssonin mukaan viime vuosi oli hänelle poikkeuksellinen.

– Se oli olympiadin viimeinen vuosi. Urheilu vei miehen mukanaan oikeastaan kokonaan. Neljän vuoden työ tiivistyi Lontoossa, hän kertoo.

Jahnsson ei olympiamenestyksestään huolimatta ole urheilun ammattilainen.

– Työmatkani kestää tunnin. Eihän se ole aika eikä mikään. Ammattilaisuuteen ei tässä lajissa päästä eli töissä on käytävä. On vaan osattava sovitella työ ja urheilu keskenään. Välttämättä se ei ole helppo rasti.

EM-kisat helmikuussa

Tänä vuonna Jahnssonilla on enemmän aikaa hengähtää ja huilata, vaikka miehen ura huippuampujana toki jatkuu.

– Olympiadia ajatellen tämä on ainoa vuosi, jonka voi ottaa vähän kevyemmin. Tämän vuoden kisoissa ei ole nimittäin jaossa olympiapaikkoja.

Arvokisoja on silti taas edessä.

– Helmikuun lopulla pidetään ilma-aseiden EM-kisat Tanskassa. SM-kisat ammutaan niiden jälkeen. Vapaapistoolin EM-kisat ammutaan puolestaan Kroatiassa. Tarkoitukseni on kiertää myös joissakin maailmancupin kisoissa. Treeni on jo alkanut ja se on armotonta ja kovaa, Jahnsson selvittää hymyssä suin.

Hattula palkitsi vuoden 2012 parhaat urheilijansa keskiviikkona.

Asiasanat

Mainos