Uutiset

Hattula suunnittelee korotuksia kuntalisiin

Hattulassa yritetään lisätä yksityisen päivähoidon käyttöä korottamalla yksityisestä hoidosta maksettavia kuntalisiä. Lisiä korotettiin jo täksi vuodeksi, mutta ei riittävästi, ja siksi budjettiesityksessä varaudutaan nyt lisäkorotuksiin.

-Yksityisen hoidon tuen kuntalisän kysyntä on ollut vähäistä, ja sitä yritetään nyt lisätä. Kotihoidontuen kuntalisää on käytetty selvästi enemmän, sanoo Hattulan perusturvajohtaja Mirja Saarni.

Kotihoidontuen kuntalisä pysyy budjettiesityksen mukaan ensi vuonna ennallaan eli 160 eurossa, ja lisäksi maksetaan sisaruskorotusta. Yksityisen hoidon tuen kuntalisää esitetään korotettavaksi perhepäivähoidossa 160 eurosta 200 euroon, ryhmäperhepäivähoidossa 200 eurosta 240 euroon ja yksityisessä päiväkodissa 240 eurosta 315 euroon.

Kuntalisistä huolimatta Hattulassa varaudutaan myös kunnallisen päivähoidon kysynnän kasvuun. Siksi budjettiesityksessä on määrärahat kahden lastentarhanopettajan ja neljän päivähoitajan palkkaamiseen. Lisäksi varaudutaan lapsiperheiden kotipalvelun työntekijän palkkaamiseen.

Päivän lehti

6.6.2020