Uutiset

Hattula sydämessämme

Maailma seuraa henkeään pidätellen Hattulan vapaustaistelua.

Kriisi kärjistyy. Jo jonkin aikaa Suur-Hämeenlinna on koonnut Hattulan rajalle raskasta videotykkikalustoaan, kutsunut lisää konsultteja reservistä aseisiin ja on tarkkailijoiden mukaan valmistautumassa suurhyökkäykseen.

Kanta-Hämeen Yhdistyneet Kuppikunnat (YK) varoittaa maailmaa valtavasta humanitaarisesta katastrofista, jos kiistan sallitaan eskaloitua.

Tilanne on äärimmäisen vakava jo nyt. Niin suurkuntahankkeen puolustajien kuin vastustajienkin kopiokoneista paperi on loppumassa vuosia jatkuneen ankaran selvitystyön seurauksena. Monia seutukunnallisesti merkittäviä liitetiedostoja joudutaan jo toimittamaan vaikeakulkuisimmille kriisialueille yksinomaan sähköisessä muodossa.

YK:n mukaan kopiopaperipula saattaa jatkuessaan johtaa mittaviin aineellisiin tuhoihin, inhimillisiin kärsimyksiin, valtuustoseminaarien peruutuksiin sekä useiden hotellien kokoustilojen käyttöasteen täydelliseen romahtamiseen.

Pahimmassa tapauksessa uhanalaisiksi voivat joutua jopa huolella valmistellut, laajapohjaiset laivaseminaarit.

Vaikka apua lähetettäisiin matkaan heti, sitä ei ehkä enää kyetä saamaan perille ajoissa, epäilee riippumaton Konsultit ilman rajoja-järjestö julkistamassaan vetoomuksessa, jossa kiirehditään hätäaputussien ja avustusfläppitaulujen lähettämistä pahimmin kärsineille katastrofialueille.

Kansainvälisen yhteisön passiivisuuden vuoksi useita yhteistyöelinten kehittämisseminaareja on kuitenkin jo peruuttamattomasti menetetty. Avustusjärjestö Punaisen Puolikuun arvion mukaan seminaaritauoilla olisi tarjoiltu todennäköisesti manteliviinereitä.

Suurkunnan Merventakaiset alueet (ent. Kalvola) on julistettu hälytystilaan.

Toistaiseksi Iittalan hunajapuodissa on riittänyt konjakkihunajaa, mutta kriisin jatkuessa sen loppuminen on vain ajan kysymys, humanitaariset järjestöt korostavat. Konjakkihunajan loppuminen ajaa todennäköisesti jopa tuhannet turistit pakolaisleireille avustusjärjestöjen avun varaan.

Tilannetta vain pahentaa se, että Iittalan suklaapuodista loppuivat suklaamansikat jo alkukesällä, eikä järjestöjen mukaan uusia ole luvassa ennen ensi vuoden satokautta. Jo jonkin aikaa jatkuneeseen vaikeaan poppanapulaan ei myöskään ole näköpiirissä helpotusta.

Äärihattulalaisten järjestö, Parola Liberation Organization (PLO), pitää käytännössä hallinnassaan koko kuntaa estäen avustuskuljetusten pääsyn Kalvolaan. Järjestön aseellinen siipi, Al-Aqsan Marttyyrien Panssariprikaati, pitää tiettävästi majaansa Parolannummen sotilaskodin liepeillä.

Niin kauan kuin munkit riittävät, Hattula ei antaudu, järjestön tiedotteessa julistetaan.

Palaamme Hattulan tilanteeseen myöhemmin tässä elämässä. Siihen asti näkemiin.

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic