Uutiset

Hattula uusii rakennusjärjestystään

Hattulassa on aloitettu kunnan rakennusjärjestyksen uusimistyö. Tavoitteena on, että uusi rakennusjärjestys astuu voimaan ensi vuoden alussa.

-Rakennusjärjestys on hyvä uusia säännöllisin väliajoin, koska lainsäädäntö muuttuu ja kaavat muuttuvat. Se palvelee aina aikansa ja on sen jälkeen syytä uudistaa, sanoo Hattulan rakennustarkastaja Jorma Immonen.

Hattulan nykyinen rakennusjärjestys on hyväksytty marraskuussa 2001 ja se astui voimaan vuoden 2002 alussa. Tarkoitus on, että rakennusjärjestys ajanmukaistetaan niin, että se ottaa aiempaa paremmin huomioon paikalliset olosuhteet ohjatessaan rakentamista ja hyvän elinympäristön muodostumista.

Immonen kertoo, että rakennusjärjestys on tärkeässä roolissa varsinkin haja-asutusalueilla rakentamisen ohjaajana, mutta se vaikuttaa myös kaava-alueilla rakentamiseen.

-Siinä määritellään esimerkiksi se, mitä lupia eri toimenpiteet vaativat.

Rakennusjärjestyksen määräykset voivat koskea muun muassa rakennuspaikkaa, rakennusten kokoa ja sijoittumista sekä niiden sopeutumista ympäristöön. Määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla. (HäSa)