fbpx
Uutiset

Hattulan ääniharava Veikko Pulli veti kirkkovaltuustoon toisenkin nuoren

Hattulassa seurakuntavaalien ehdoton ääniharava oli 22-vuotias tyrväntöläinen Veikko Pulli, joka veti kirkkovaltuustoon myös 20-vuotiaan pekolalaisen Henri Sippolan.

Heidän edustamansa Keskivihreä lista sai yli puolet kaikista hattulalaisten äänistä ja 12 valtuutettua.

-Oikeaan osui äänestysikärajan laskeminen. Vaalit osoittivat, että nuoret tietävät mitä tekevät. Jo 16-vuotias osaa omasta sosiaalisesta ympäristöstään valita oman ehdokkaansa ja saa hänet läpi, Pulli sanoo.

Hattulassa nuoret selvästi äänestivät nuoria ehdokkaita ja saivat keskittämällä ehdokkaansa myös läpi.

-Toivottavasti tästä tulee paineita myös kunnalliselle tasolle. Jos nuoria halutaan vaikuttamaan, on yksi tapa, että päästetään heidät äänestämään.

Janakkalassa kaikki kolme 18-vuotiasta ehdokasta valittiin kirkkovaltuustoon, ja heistä Juuso Mattila oli seurakuntansa suurin ääniharava. Mattilan lisäksi 18-vuotiaat Elias Riikonen ja Juho Vanhatalo tulivat valituiksi.

Hämeenlinna-Vanajan nuorista ehdokkaista eniten ääniä kerännyt Aapo Kivinen sai 130 ääntä kirkkoneuvostoon ja 110 ääntä yhteiseen kirkkovaltuustoon.

Hauhon kirkkoneuvoston nuorin on 19-vuotias Sari Salminen. Riihimäellä uusien joukossa on vuonna 1992 syntynyt Mirjami Räsänen. (HäSa)

Menot