Uutiset

Hattulan eteläisille rannoille mahtuu 67 uutta tonttia

Hattulan eteläisten järvien ja pikkulampien rannoille on kaavoitettu 67 uutta rakennuspaikkaa. Ne sisältyvät alueen rantaosayleiskaavaan, jonka ensimmäinen luonnos tulee nähtäville Hattulassa tällä viikolla.

Kaava koskee vanhan kolmostien eteläpuolisia alueita Hattulassa. Mukana on kolmisenkymmentä eri kokoista vesialuetta, joista suurimmat ovat Takajärvi, Renkajärvi ja Sotkajärvi. Rantaviivaa kertyy yhteensä 127 kilometriä. Kaavassa on kaikkiaan 834 rakennuspaikkaa, joista 767 on jo rakennettu.

Kaavassa eivät ole mukana aivan Rengon rajan tuntumassa sijaitsevat järvet ja lammet, joille on jo aiemmin laadittu osayleiskaava.

Hattulan tekninen johtaja Arto Vuorijärvi kertoo, ettei rannoille ole tulossa uusia suuria rakennusalueita. Rannat on rakennettu jo nyt melko tiiviisti, ja uusia rakennuspaikkoja on ripoteltu nykyisten lomaan.

Hattulan eteläisten osien rantayleiskaava on nähtävillä Hattulan kunnanvirastolla ja kunnan verkkosivuilla torstaista 27.10. alkaen kuukauden ajan. Kaavan esittelytilaisuus järjestetään Juteinitalolla torstaina 3.11. kello 18. (HäSa)

Päivän lehti

17.2.2020