Uutiset

Hattulan hyväksi

Hattulassa sovittiin luottamuspaikkojen jaosta viime keskiviikon valtuuston kokouksessa ilman äänestämistä. Kuten vaalien tulos osoitti, ei Hattulan Kokoomuksella ollut kolmanneksi suurimpana ryhmänä kovinkaan ihmeellistä asemaa vaalien jälkeisissä neuvotteluissa.

Näissä olosuhteissa meille tarjottuun luottamuspaikkojen jakoon oli hyvä syy suostua, se tarjosi meille enemmän paikkoja kuin olisimme yksin suhteellisen vaalin mukaan saaneet.

Keskustelu siitä ”kuka leikkii kenenkin kanssa tässä hiekkalaatikossa” on vellonut vaalituloksen selviämisestä lähtien. Jokaisella asiaa seuranneella on ollut mielipiteitä siitä mitä pitäisi tehdä ja ennen kaikkea mitä olisi pitänyt tehdä, hyvä niin.

Jälkiviisaana on helppoa sanoa, että kokoomuksen olisi pitänyt ottaa sitoumattomien ”haaste” vakavammin ja tuoda vaalikampanjassaan esiin niitä asioita, mitä kokoomuslaisella politiikalla on kunnassa jo tehty ja ennen kaikkea minkä asioiden puolesta ollaan liikkeellä vaikka kunnallisvaalit ovat perinteisesti henkilövaalit. Erityisen tärkeää on pitää kuntalaiset koko valtuustokauden tietoisena siitä, mitä asioita halutaan viedä eteenpäin ja miksi.

Hattulan Kokoomus on pohtinut vaalien tulosta ja sitä, miten äänestäjien selvän viestin tulisi näkyä kokoomuksen toiminnassa. Toiminnan ei haluta keskittyvän muutaman henkilön ympärille; joukkoon on saatu mukaan uusia kuntalaisia ja luottamuspaikkoja kierrätetään.

Yhdistyksen toimintaa pyritään aktivoimaan ja näin mahdollistamaan uusien henkilöiden mukaan tuleminen muutenkin kuin vaalien alla.

Politiikka kaikilla tasoillaan on yhteistyötä; niin omassa ryhmässä kuin ryhmien välilläkin. Toivon, että vanhat ristiriidat voidaan jättää taakse ja keskittyä Hattulan kunnan asioiden hoitamiseen yhteistyössä yli puolue- ja kuntarajojen.

Outi Pohjanvirta

varavaltuutettu (kok.)

Hattulan Kokoomus ry:n pj

Päivän lehti

9.7.2020