Uutiset

Hattulan ikämiehet näyttivät mallia

Hattulan ikämiesjoukkueet näyttivät, että Hämeenlinnankin seudulla jalkapallossa voi menestyä. Pekolan Iskun ja Parolan Visan varttuneiden pelaajien joukkueet päättivät kautensa piirinmestaruuteen. Taakse jäivät muun muassa nimekkäät joukkueet Tampereelta, Valkeakoskelta ja Kangasalta.

Pekolan Isku oli paras 35-vuotiaiden sarjassa. 45-vuotiaiden pääsarjan tulokas Parolan Visa pelasi voittajaksi puolestaan 45-vuotiaissa.

– Tampereen Ilves oli pahin vastustajamme. Se oli ainoa, joka vei meiltä pisteet KKI-35-sarjassa. Ilveksellä on vielä peli sarjasta jäljellä, mutta ei sillä ole enää jakoja meitä vastaan. KKI-45-sarjassa Visan joukkue hävisi toisen ottelunsa Ilvekselle, mutta voitti toisen. Ratkaisevaa oli, että keskinäisten otteluiden maaliero oli Iskulla parempi, kertoo Juha Mäkirinta, joka on kummankin Hattulan ikämiesporukan manageri.

Joukkueiden nimilista kertoo tasosta. Iskun ja Visan joukkueissa on jalkapallon taitajia ajalta, jolloin Hämeenlinnan edustusjalkapallo oli korkeammalla sarjatasolla kuin tällä hetkellä.

– Isku pelasi 16 ottelua maalierolla 41–15. Meillä oli tosi kova porukka. Uskon, että miesten 5. divisioonan puolella kalvettaisiin Iskun ikämiesjoukkueen rinnalla. Maalivahtina torjui Jarkko Ollikainen (kahdeksan nollapeliä), kenttäpelaajina olivat muun muassa Visan Nelosen joukkueessakin pelaava Esa Mattila, Teemu Haaja ja Ilkka Turunen. Mattilan joukkue valitsi vuoden pelaajaksi ja Turusen vuoden tulokkaaksi. Täksi kaudeksi joukkueeseen tuli seitsemän uutta miestä, Turusen lisäksi muun muassa Olli Lehtimäki ja Vesa-Matti Nieminen, Mäkirinta selvittää.

Sarjan suomenmestaruudesta pelataan turnausmuotoisesti. Mahdollista on, että Iskun joukkue on niissäkin karkeloissa vuoden päästä mukana.

Vähän vanhempaa kaliiperia edustava Visan ikämiesporukka oli myös täynnä takavuosien paikallisia kärkipään pelaajia.

Joukkueen runkopelaajat olivat loistavasti torjunut maalivahti Kari Järvinen, Harri Ojanen, Juha Mäkirinta, Harri Koivunen, Jani Gratschev, Harri Mantila, Vesa Heikkinen ja Tomi Enkkilä.

– Alkukausi mentiin tosi pienellä miehityksellä, mutta kun menestystä alkoi tulla, niin porukkaa saatiin lisää. Pasi Laine, Pasi Siren, Olli Virtanen, Marko Tuominen ja Risto Salminen pelasivat myös porukassa.

Ensi vuonna Visa lähteen mittaamaan tasonsa SM-turnaukseen KKI-50-sarjassa.

Hattula on ollut jo pitkään seutukunnan lippulaiva ikämiesten jalkapallossa. Futsalissakin ikämiesikään ehtineet ovat tuoneet kunnalle menestystä SM-tasolla.

– Ansio tästä kuuluu Jari Salmelalle ja Atte Peltolalle, jotka vetivät pitkään hommaa, Mäkirinta kehuu. HäSa

Asiasanat