Uutiset

Hattulan koti- ja kouluyhdistys penää välittämistä

Hattulan koti- ja kouluyhdistyksen puheenjohtajalla Anne Riihilahdella ja jäsenellä Juha-Pekka Honkasaarella olisi yksi toivomus murrosikäisten lasten vanhemmille: että nämä kävisivät joskus viikonloppuisin kylillä katsomassa, missä oma jälkikasvu viettää vapaa-aikaa.

Riihilahti sanoo, että tämän talven aikana mopo on karannut käsistä hattulalaisten nuorten päihteiden käytössä.

– Se näkyy esimerkiksi kunnan ja seurakunnan nuorisotiloissa. Siellä alettiin ihmetellä, että miksi nuoria käy iltaisin vähemmän kuin ennen. Sitten selvisi, että nuorilla on parikin paikkaa, jonne kokoonnutaan juomakassien kanssa.

Aktiiviset vanhempainyhdistyksen jäsenet kirjoittivat asiasta pari viikkoa sitten Hämeen Sanomien yleisönosastoon. Sitä ennen koottiin vetoomus, jonka allekirjoittivat monet lasten ja nuorten kanssa toimivat tahot, ja se lähetettiin yläkoululaisten koteihin. Vetoomuksella toivotaan vanhempien asettavan nuorille kotiintuloajat, jolloin kylä rauhoittuisi ja nuorilla olisi selkeät rajat.

– Tavoitteena on herätellä vanhempia välittämään. Nykyisin yläkoululaisista ja viimeistään lukiolaisista ajatellaan, että he ovat jo isoja eivätkä tarvitse huolenpitoa ja rajoja, ja silloin ollaan väärillä raiteilla, Riihilahti sanoo. (HäSa)

Lue aiheesta lisää perjantain Hämeen Sanomista.

Päivän lehti

2.6.2020