Uutiset

Hattulan koulupolitiikkaa

Sinullakin nimimerkki Veronmaksaja Hattulasta meinaa mennä lapsi pesuveden mukana. Sinun, niin kuin monen muunkin viime päivien kirjoittelijoiden ajatuksista unohtuu se, että lukion rahankäyttö on ollut sen verran ”suurpiirteistä”, että on saatu käytettyä rahaa, mihin ei ole edes varauduttu (mm. ulkomaisten opiskelijoiden majoitus).

Yhteensä rahaa on ”hukkunut” näin sivusta seuranneena sen verran kuin ovat tällaisen pienen kyläkoulun ylläpitokustannukset.

Sekö on tasa-arvoa, että ison koulun löysien kukkaron nyörien takia pistetään pikkukoulu kiinni.

Sitäpaitsi todellinen hyöty jäisi kovin pieneksi, kun tarvittaisiin ko. muutoksen johdosta entistä pitempiä koulukyytejä, entistä isompia kouluryhmiä, Parolaan lisää iltapäivähoitopaikkoja jo entisen kaaoksen lisäksi.

Jo nyt kuljetetaan Koskelle oppilaita Vuohiniemestä ja muualta, ajattelisit sitä, kuin pitkiksi näiden taaperoiden koulumatka venyisi, jos pitäisi vielä jatkaa Parolaan, ovat sitten yläaste-ikäisinä paljon valmiimpia matkustamaan.

Kylämme on sitäpaitsi tehnyt kokoajan aktiivista työtä ja saanut uusia veronmaksajia kylälle, osa ei olisi edes Hattulaan tullut, jos ko. koulua ei olisi.

En tietenkään pidä hyvänä asiana lukion opintokehyksien leikkaamista, tuleehan osasta näistäkin taaperoista lukiolaisia aikanaan.

Maksetaan sitä Koskellakin veroja

Päivän lehti

15.8.2020