Uutiset

Hattulan vaalipaneeli: Verotus toi esiin eroja

 

Verotus osoittautui aiheeksi, jossa hattulalaisten paneelikeskustelijoiden välillä löytyi sentään jonkinlaisia näkemyseroja. Monista muista asioista keskustelijat olivat sangen yksituumaisia.
Hattulan tuloveroprosentti on täällä hetkellä 19,25, ja sitä korotettiin nyt päättyvän valtuustokauden alkupuolella.
 
Keskustelijoista perussuomalaisten Timo Kivistö, demareiden Hellevi Luopajärvi ja keskustan Sari Hanka olivat sitä mieltä, että nykyisellä prosentilla pitäisi pärjätä jatkossakin. Luopajärvi ja Hanka uskovat, että kuntaorganisaation toiminnassa on tehostamisen varaa.
 
Vasemmistoliiton Sami Varsell ja vihreiden Kimmo Kautio ovat verojen korotuksen kannalla. Kautio huomautti, ettei Hattulan auttaisi ainakaan velkaantua lisää.
 
Kokoomuksen Kari Ventolan mukaan kunnan toimintatavat on syytä käydä läpi budjetin teon yhteydessä.
 
– Mutta viimeisenä keinona veronkorotuskin on mahdollinen, jos rahat eivät muuten riitä, hän sanoi.
 
Terve talous turvaa itsenäisyyden
Keskustelijat sekä myös yleisön joukossa istunut Hattulan valtuuston puheenjohtaja Seppo Kankkunen (sd.) muistuttivat, että velkaa kunnassa on otettu investointeihin eikä törsäämiseen.
Keskustelun vetäjä, toimittaja Jukka Viitaniemi tenttasi keskustelijoilta, millä keinoilla Hattulan itsenäisyys turvataan.
 
Kaikki korostivat terveen talouden merkitystä ja myös kuntien välistä yhteistyötä. Varsell korosti aktiivista elinkeinopolitiikkaa ja Kivistö toivoi, että Hattulan hyvää sijaintia hyödynnettäisiin vielä nykyistä paremmin.
 
Viitaniemi kysyi ehdokkailta myös hattulalaisesta ikuisuusaiheesta eli liikuntahallista. Kimmo Kautio on salibandyn harrastajana liputtanut hallin puolesta ja oli sitä mieltä, että halli maksaisi itsensä takaisin.
 
Kautio ja Hellevi Luopajärvi pitivät toteuttamiskelpoisena ratkaisuna sitä, että halli rakennettaisiin Hurttalan tilalle kaavaillun uuden koulun yhteyteen.
 
Sari Hanka ja Kari Ventola eivät rakennuttaisi hallia ainakaan pelkästään kunnan rahalla, vaan mukaan kaivattiin yhteistyökumppaneita. Timo Kivistö ja Sami Varsell olivat sitä mieltä, ettei halli ole tärkeimpien hankkeiden listalla kunnassa. 
 
Keskustelun kuluessa Viitaniemi muodosti keskustelijoista kolme taisteluparia, jotka joutuivatkin kehumaan toisiaan. Hyvin sekin ehdokkailta sujui.
 
Hämeen Sanomien, Radio Hämeen ja Verkatehtaan järjestämässä keskustelussa oli ehdokkaat kaikista muista Hattulassa vaaleihin osallistuvista puolueista paitsi kristillisdemokraateista. (HäSa)
 

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic