fbpx
Uutiset

Hattulassa rasismia?

Hattula on lakkauttamassa kansainvälistä lukiotaan. Asiaa on perusteltu sillä, että hattulalaisten verorahoja ei tulisi käyttää ulkomaisten opiskelijoiden opettamiseen. Hattula käyttää kuitenkin kuntalaistensa verovaroja ja muiden suomalaisten kuntien oppilaiden opettamiseen esimerkiksi Lepaan oppilaitoksessa. Ulkomaalaisiin ei varoja saisi käyttää, heidän on lähdettävä.

Taloudellisilla seikoilla ei näytä olevan mitään tekemistä vierasmaalaisten häätämisen kanssa, koska kunta ei salli Parolan kansainvälisen lukion omia toimia sopeuttaa taloutensa hyväksyttävälle tasolle Tieto lakkauttamisesta tuli koululle vasta pari viikkoa sitten ja lakkautusta puuhataan pikavauhtia. Asiantuntijoiden mukaan tämän tason rahoituksen järjestämiseen tarvitaan vähintään vuosi.

Hattula on erilaisilla talousmittareilla mitaten Hämeen vakavaraisimpia kuntia. Kunnan tulisi asettaa samat talousvaateet kaikille kunnan ulkopuolisille opiskelijoille eikä vain ulkomaalaisille. Ihan näin maalaisjärjellä pähkäillen kyseessä on suomalaisten ja ulkomaisten opiskelijoiden eriarvostaminen ulkomaisten vahingoksi eli rasismi.

Tällainen äkkipäätös on myös suorastaan loukkaavaa ja väheksyttävä Parolan lukion opettajakuntaa kohtaan. Opettajat ovat joutuneet opiskelemaan useana vuonna vapaa-aikanaan satoja tunteja ja osallistumaan Cambristin yliopiston tutkintoihin, että lukio sai kansainvälisen AIEC-tutkinnon suorittamiseen tähtäävän opetusoikeuden kyseiseltä yliopistolta ja Parolan kansainvälisen lukion tulokset puhuvat puolestaan, josta Hattulan tulisi olla ylpeä.

Kerberos

Hattula

Menot