fbpx
Uutiset

Hauholaiselle ei-luistelijalle

Seurakunnan traktori ja hiekoituskone varastettiin vuoden vaihteessa.

Tekemäni tarkastuskäynnin perusteella on hyvä, ettet ole mennyt tylsistyttämään luistimiasi Hauhon hautausmaalle, terät olisivat pilalla hiekoitushiekasta.

Hautausmaan ohjesäännössä tosin ei ole ymmärretty moista harrastusta kieltääkään, vaikka autoilu, pyöräily, kelkkailu ja hiihtäminen on kielletty. Siitä huolimatta joku oli suksiakin kokeillut jälkien perusteella, vaikka lähellä olevalla pururadalla olisi kunnon ladut.

Mutta asiaan. Ilmeisesti tietosi eivät ole ihan viime ajalta, koska sekä työntekijöiden että käyttäjien taholta ei ole viime aikoina kantautunut vastaavia viestejä, vaan hiekoituksesta on seurakuntamestari kantanut huolta vastuullisesti tänäkin talvena.

Talvi tosin on ollut poikkeuksellisen huono, kun vuoroin sulaa ja vuoroin pakastaa, välillä sataa vettä ja välillä lunta. Ongelmana ovat olleet erityisesti vanhan puolen viettävät pääkäytävät.

Lisävaikeuskerrointa tämän talven hiekoituksiin on aiheutunut siitä, että seurakunnan traktori ja hiekoituskone varastettiin vuoden vaihteessa eikä uusia ole vielä saatu käyttöön.

Paikallista urakoitsijaa käyttäen ja lapiopelillä on kuitenkin yritetty taata mahdollisuus ihmisten käydä hautausmaalla. Jos teidän kohdallenne on sattunut tästä huolimatta liukkaat olosuhteet, niin pahoittelemme tapahtunutta.

Pyrimme parantamaan toimintaamme. Hiekan säästötalkoisiin ei siis ole ryhdytty, vaan sitä on, ja Hauholta tarvittaessa löytyy lisää. Talviaikana seurakunta huoltaa vain pääkäytävät ja hautaustilaisuuksiin tarvittavat käytävät. Käytäntö on ollut sama jo pitkään, jonka hauholaisena varmaan tiedättekin.

Asiallisia parannusehdotuksia ja säästö- tai muita vinkkejä me työntekijät otamme mielellään vastaan ihan henkilökohtaisesti tai kirkkoherranviraston kautta. Silloin niihin voidaan reagoida nopeammin, tehokkaammin ja oikea-aikaisesti.

Tapani Vanhanen

kirkkoherra

Hauho

Menot