Uutiset

Hauholaiset tavoittelevat vielä kerran Hauhotaloa

Hauholta kerättiin viime viikon lopulla kolmessa päivässä tuhat nimeä adressiin, jotta Hauhotalo kuitenkin saataisiin säilymään juhlatilana.

-Sitten saimme vähän vihreää valoa, että ehkä on mahdollista vielä lunastaa Hauhotalo juhlakäyttöön samoilla ehdoilla kuin lammilaiset lunastivat Turvantalon, hauholainen kaupunginvaltuutettu Veikko Tuominen (sd.) kertoo.

Tiistaina Hauhotalon edustalla pidettiin pihaparlamenttia.

-Jos on tilaisuus, johon odotetaan yli 150 osanottajaa, meillä ei ole kuin Hauhotalo ja yhtenäiskoulu. Jos järjestää tilaisuuden koululla, pitää palkata Linnan Aterian keittiöhenkilökunta. Me vapaaehtoiset emme enää kelpaa kokkaamaan koulun keittiössä, hauholaisemännät selostavat.

Hauholla on useita kokoontumistiloja, joihin mahtuu vajaat satakunta henkeä, mutta isommista tiloista on pula.

Hauholla pyritään näinä aikoina järjestämään kokous, jonne kutsutaan kaikkia Hauhotalon tilanteesta kiinnostuneita.

-Sitten pitäisi nimittää toimikunta viemään asiaa eteenpäin, Veikko Tuominen kaavailee.

-Ne puutteet, joita talon kunnossa on ollut, on korjattu. Kyllä siitä kohtalaisen hyväkuntoisen talon saisi, mutta kyläläiset sen loppujen lopuksi päättävät. Se on selvää, että tällaisen talon pyörittäminen vaatii töitä.

Suunniteltu monitoimitilaksi

Hauhotalosta neuvoteltiin viime vuonna samaan aikaan Lammin Turvantalon kanssa. Hauholla asia kuitenkin jämähti siihen, että talon kuntoa epäiltiin. Hauholaiset yhdistykset, jotka olivat neuvotteluissa mukana, halusivat varmistaa selustan. Talon myötä toivottiin myös remonttirahaa.

Neuvottelu jäi siihen. Kaupunginhallitus päätti alkuvuodesta, että Hauhotalosta tehdään kirjasto.

-Suunnitelmat ovat valmiina. On ajateltu, että sinne tulee siirrettäviä kirjahyllyjä. Silloin on mahdollista järjestää myös pieniä yleisötilaisuuksia, jopa näytelmien esittäminen voi tulla kysymykseen, kirjaston palvelupäällikkö Irmeli Isokivijärvi kertoo.

Isokivijärven mielestä nyt pitäisi saada nopeasti aikaan ratkaisu suuntaan tai toiseen.

-Jos kaupunginhallitus muuttaa päätöstään, kirjasto jatkaa nykyisessä tilassa.

Vekka ei innostu enää

Linnan Tilapalvelujen kiinteistökehityspäällikkö Antero Aho sanoo, että voimassa on edelleen kaupunginhallituksen päätös kirjaston siirtämisestä Hauhotaloon.

-Meidän pitää toimia sen mukaan. Ei siellä vielä ole mitään tehty, koska viimeinen yleisötilaisuus, harmonikkakonsertti on tämän viikon lopulla.

Aho sanoo, että isoja tilaisuuksia on viime vuosina ollut harvakseltaan, muutamat häät ja hautajaiset vuodessa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka (kok.) on viime viikkoina saanut paljon sähköpostia Hauholta.

Hän kuitenkin kaataa kylmää vettä hauholaisten haaveille.

-Kyllä jonkinlainen ennustettavuus pitäisi toiminnalla olla. Nyt kirjastolle on jo teetetty suunnitelmat valmiiksi. Hauhotalosta neuvoteltiin koko viime vuosi. Vielä marraskuussa vedottiin, että samoilla ehdoilla talon saa kuin Lammillakin. Hauholta ei kuitenkaan tullut vastausta määräaikaan mennessä. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic